Societat

Arriben els reis que ens estimem

Ses Majestats els Reis d'Orient recorren avui la majoria de poblacions gironines amb els seus seguicis i les tradicionals cavalcades

Els més petits podran saludar Ses Majestats els Reis d'Orient a partir de mitja tarda

Aquesta tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran acompanyats de les seves comitives a moltes poblacions gironines. Aquestes són algunes de les cavalcades de la demarcació on els més petits podran saludar Ses Majestats els Reis d'Orient:

ALT EMPORDÀ

Borrassà

Els Reis Mags arribaran en carossa a la plaça major a les 19.00. Després aniran a l'església de Sant Andreu, on es farà l'adoració al nen Jesús i es desplaçaran al centre cívic L'Ateneu on repartiran regals als nens i nenes.

Castelló d'Empúries

A partir de les cinc de la tarda els Reis Mags arribaran amb vaixell al port d'Empuriabrava, i tot seguit a la plaça de les Palmeres saludaran tots els nens i nenes presents. A les set de la tarda, els Reis començaran la cavalcada pel centre històric i Ses Majestats els Reis Mags aniran davant les escales de la basílica de Santa Maria, els més menuts podran veure'ls de ben a prop i entregar les darreres cartes.

L'Escala

L'arribada dels tres Reis serà cap a dos quarts de set de la tarda, arribaran per mar i iniciaran el recorregut fins a l'ajuntament i l'església parroquial de Sant Pere de l'Escala, on es lliuraran caramels.

Llançà

A partir de les 16.30 h, acampada dels patges a la Pineda de la Capella del Port de Llançà amb xocolata i coca per a tothom. A les sis arribaran els tres Reis al port de Llançà. Salutació a la mainada al port i a la Casa de Cultura.

La Jonquera

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran al carrer Major a les 17.30 h, on els nens i nenes els podran anar a esperar.

Palau-saverdera

Tothom que vulgui anar a esperar els Reis pot anar a les sis de la tarda a la cantonada del carrer de Roses amb el carrer de les Trilles. Aniran fins a l'església i el pati de l'ajuntament, on faran la parada, rebran les cartes i entregaran regals.

El Port de la Selva

A partir de les 6 de tarda, els Reis arribaran al passeig del Mil·lenari, i després rebuda a l'ajuntament i trobada amb els nens a la Sala de Ball.

Portbou

A les sis de la tarda arribaran els Reis per mar i faran el parlament des del balcó de l'ajuntament. Repartiran regals a la sala La Congesta.

Sant Pere Pescador

Els Reis d'Orient arriben a Sant Pere a les 7 de la tarda i aniran fins a l'ajuntament, on es farà la recepció. Al pavelló es repartiran les joguines.

Roses

A Roses enguany hi ha novetat, perquè els tres Reis no arribaran per mar, sinó que sortiran des de la ciutadella a les 19.00 h. Les tres carosses –que han estat renovades– iniciaran un recorregut fins a l'ajuntament, on l'alcalde saludarà la comitiva i seguiran per l'avinguda de Rhode fins a la plaça Frederic Rahola, on es farà la recepció dels tres Reis.

Vilafant

A partir de les 18 hores començarà la cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient a les Forques. Aniran a les 18.30 hores cap al Camp d'Enginyers; a les 19.15, al nucli antic (amb establia vivent), i a les 20 hores, arribaran a l'ajuntament de Vilafant.

Vilamalla

A les set de la tarda, Ses Majestats els Reis d'Orient sortiran del carrer Borrassà en direcció al Pavelló Municipal. A la cantonada amb el carrer Tarragona hi haurà xocolatada popular i seguiran cap a la piscina, on els joves de Vilamalla fan el pessebre vivent, fins l'entrada del pavelló, on els nens de l'escola faran l'adoració.

Vilajuïga

A les sis de la tarda, els Reis Mags d'Orient sortiran des de la Font del Racó fins arribar a l'església.

Vilabertran

A les set de la tarda començarà la cavalcada i després, a la canònica deSanta Maria de Vilabertran Ses Majestats rebran la mainada.

BAIX EMPORDÀ

Palafrugell

Els Reis d'Orient seran primer a Llafranc, on el seguici reial arriba en barca al port, a dos quarts de set de la tarda. A Palafrugell la cavalcada també s'inicia a dos quarts de set de la tarda. El recorregut començarà a la plaça del Sol fins a Plaça Nova, on tindrà lloc la benvinguda. Tot seguit, els Reis es dirigiran a la sala del Teatre Municipal, on saludaran personalment els nens i nenes.

Calonge i Sant Antoni

L'arribada dels Reis Mags d'Orient a Sant Antoni de Calonge serà a les 18.00 hores i aniran des de de l'avinguda Costa Brava, plaça de Catalunya, carrer Sant Antoni fins a la plaça de la Llibertat. A Calonge, l'arribada dels Reis serà a les 19.00 hores, la cavalcada sortirà de la plaça de la Concòrdia i recorrerà els carrers Rutlla, Àngel Guimerà, plaça Major i Castell de Calonge.

La Bisbal

A les 18.00 h hi haurà ball de gegants reial davant les Voltes per esperar els Reis, que arribaran a les 18.30 h. La comitiva sortirà pel carrer 6 d'Octubre, les Voltes, plaça de la Llibertat, carrer dels Valls, carrer Ample, carrer Mesures, plaça Major, carrer Santa Maria del Puig i plaça del Castell. Ofrena al nen Jesús a la plaça Major i rebuda Reial a la plaça del Castell a les 19.30 h.

Palamós

Els Reis Mags d'Orient arribaran al moll de Palamós a les 18.00 h de la tarda. Hi haurà xocolatada. A les 19.00 h, inici de la cavalcada des del moll i per les avingudes Àngel Guimerà, Llibertat, Lluís Companys i 11 de setembre fins a la Gorga.

Castell-Platja d'Aro

A Platja d'Aro la cavalcada s'iniciarà a les 18.00h pels carrers més cèntrics passant per l'església parroquial i finalitzant al Palau d'Esports i Congressos. A Castell d'Aro la cavalcada començarà a les 20.00 h amb el seu recorregut tradicional passant per l'església de Santa Maria i finalitzant a la Sala Polivalent. Com a novetat d'enguany, arribaran desfilant sobre tres carruatges estirats per cavalls i acompanyats per una comitiva de 15 personatges.

Pals

Melcior, Gaspar i Baltasar iniciaran la cavalcada a la població a partir de les 18.00 hores.

Rupià

A partir de les 18.00 h hi haurà xocolatada a la plaça d'Avall per esperar la cavalcada dels Reis, que arribarà cap a les 20.00 h.

Verges

Ses Majestats arribaran a les set de la tarda a la plaça Onze de Setembre i es farà una rebuda a la plaça Major.

Begur

La cavalcada de Reis començarà a les 18.00 h al centre de la vila i seguidament al pavelló municipal els tres Reis d'Orient obsequiaran els nens i nenes que visitin el tron reial. A partir de les 19.15 h. els tres Reis d'Orient arribaran a Esclanyà al local polivalent.

Parlavà

La cavalcada de Ses Majestats arribarà a les 18.30h a Fonolleres amb rebuda a la plaça de l'Església i a les 19.30 h, a Parlavà, amb rebuda a la font.

Torroella de Montgrí

Castell de focs de benvinguda i cavalcada de Ses Majestats pels carrers de la Vila a partir de les 19.15h. L'arribada de la comitiva serà pel Passeig de Catalunya de Torroella.

L'Estartit

Castells de focs i Cavalcada de Ses Majestats pels carrers de l'Estartit a partir de les 19.30 h amb arribada a la Platgeta i plaça del Port de l'Estartit.

CERDANYA

Puigcerdà

A les 18.00 h, sortida de la plaça de l'Estació de la Gran Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient pels carrers de la Vila, acompanyats pels patges reials i la Banda i Majorettes de Puigcerdà. Seguidament, a la plaça de l'Ajuntament, salutació dels Reis Mags d'Orient, que rebran les claus de la Vila. Finalització de la cavalcada a l'església de Sant Domènec.

GARROTXA

Argelaguer

A les 18.00 h els tres Reis d'Orient i la seva comitiva es concentraran a la plaça de Sant Damas.

Besalú

A les 19.00 h la cavalcada de Reis recorrerà el centre històric i acabarà el recorregut a la plaça de la Llibertat.

Sant Jaume de Llierca

A les 19.00 h es preveu que els Reis passin pels carrers del centre, fins a arribar al centre cívic.

Sant Joan les Fonts

A les 19.30, com a novetat d'aquest 2013, l'arribada de la comitiva reial es farà des de Vivers. Tots els nens i nenes podran esperar l'arribada dels tres Reis des del Pont Medieval. El recorregut anirà fins al monestir romànic per l'adoració. Continuarà fins al Pavelló Poliesportiu per a la rebuda dels Reis, que obsequiaran nens i nenes amb mandarines, xocolatines i caramels. Durant la rebuda als Reis, hi haurà xocolata desfeta i coca per a tots els assistents.

Les Preses

A 2/4 de 8 del vespre, cavalcada de Reis amb arribada a la plaça Major i recorregut de les carrosses pels carrers del poble fins al Centre Cultural, on es farà la salutació als infants. A continuació, proclamació dels guanyadors del concurs de fanalets fets a mà.

GIRONÈS

Quart

La sortida de la cavalcada serà a les 19.30 h a la pista esportiva. Recorregut: C/ Modeguer, C/ Tren, C/ Modeguer, Ctra. de Girona-Sant Feliu, C/ Estació i C/ Tren fins arribar al Local Social. Als Habitatges Barceló hi seran a les 18.00 h i a Palol d'Onyar, a les 20.00 h.

Bescanó

De 3 a 2/4 de 6 de la tarda: parada del carter reial davant Sant Llorenç. El carter reial sortirà de la plaça de les Nacions a les 3 i farà una cercavila fins arribar a l'església de Sant Llorenç. A les 7 de la tarda, sortida de la cavalcada: Assumpta, C/ Dalmau de Cendra, Beat Buch i Canigó. Arribada i adoració: a la Sala Polivalent.

Cassà de la Selva

La cavalcada de Reis de Cassà de la Selva comptarà amb la participació més gran de la seva història. Més de 200 persones desfilaran pels carrers de la vila acompanyant Ses Majestats. En total hi haurà uns 140 patges, acompanyats de tres grups de percussió d'entre 12 i 16 músics cadascun. Els seguiran 18 cavalls amb els seus genets i 8 ponis carregats de regals. La cavalcada començarà a 2/4 de 7 de la tarda i el recorregut serà des del passeig del Ferrocarril, fins a acabar a la plaça de la Coma.

Fornells de la Selva

A les 18.30 h la cavalcada dels Reis Mags entrarà a Fornells de la Selva pel carrer Pep Ventura i arribaran a l'església pel carrer Sant Cugat.

Llagostera

La sortida de la cavalcada serà les 19.00 h i farà el recorregut per l'avinguda de l'Esport, pg. Romeu, Pau Casals, pg. Pompeu Fabra, Fivaller, Cristòfol Colom, Àngel Guimerà i pl. Catalunya, on tindrà lloc la recepció reial. Hi participaran 150 persones, es repartiran 500 quilos de caramels sense gluten i, com a novetat, enguany s'estrena una carrossa carbonera.

Llorà

La cavalcada de Reis sortirà a les set de la tarda del trencant dels termes fins a la plaça de l'església.

Sant Gregori

La comitiva començarà el recorregut a Canet d'Adri a les 17.45 h, passant per Cartellà (18.30h), Ginestar (19.15 h) i Sant Gregori (19.45 h) amb un recorregut pel poble fins a la plaça Francesc Macià amb rebuda de l'alcalde i, seguidament, tots els nens poden acostar-se als Reis i, si no, ho han fet entregar la carta. Per acabar, hi ha una xocolatada.

Sarrià de Ter

La comitiva dels Reis Mags de l'Orient arriba a Sarrià de Ter a les sis de la tarda des de la remodelada plaça de Can Nadal, on faran un recorregut pels barris del poble. A les vuit, la cavalcada arribarà al Pavelló Municipal, on els rebrà l'alcalde. La novetat d'aquest any és que els Reis vindran acompanyats dels seus cuiners reials, que també formaran part de la cavalcada, que estarà formada aquest any per un total de 110 persones.

Sant Julià de Ramis

La cavalcada (amb acompanyament de grup de percussió i comparsa de patges reials, torxers i caramelers començarà a les sis de la tarda al carrer Carrilet, fins al centre cívic, on es farà la recepció de Ses Majestats. Es donaran llaminadures als nens i nenes i hi haurà xocolatada i melindros.

Medinyà

La comitiva de la cavalcada sortirà a les set de la tarda des de la plaça del Castell per un recorregut fins al local social de la població, on hi haurà entrega de regals i xocolata per a tothom.

Vilablareix

A partir de les 19.00 h els tres Reis d'Orient amb la seva comitiva i carrosses reials, es passejaran pels carrers de la vila amb l'arribada a la plaça Perelló a les 20.00 h del vespre.

PLA L'ESTANY

Banyoles

A les 6 de la tarda s'iniciarà la cavalcada dels Reis a la Muralla per un recorregut fins davant de l'ajuntament. A partir de les 2/4 de 7 del vespre i fins a l'arribada de la cavalcada, a la plaça de les Rodes, xocolatada. En cas de pluja, el campament es faria al pavelló de la Draga.

Serinyà

La sortida de la cavalcada serà a les 19 h. Ses Majestats passaran pels principals carrers del poble, a l'església de Sant Andreu faran l'adoració i la recepció final es farà des del balcó de l'ajuntament.

Cornellà del Terri

Els Reis sortiran a les 19 de la capella de Sant Antoni, on tenen el campament, i seran rebuts per les autoritats al pavelló. A Borgonyà, el seguici arribarà a les 20 h.

Fontcoberta

El seguici passarà per Vilavenut a les 18.30 h i a les 19.30 h a Melianta.

Porqueres

Sortida a les 19 h de la plaça de l'Estació i arribada a l'escola L'Entorn.

Sant Miquel
de Campmajor

Ses Majestats arribaran al local del sindicat a les 20.30 h.

Palol de Revardit

La cavalcada es farà a les 20 h a la zona del pavelló poliesportiu.

Esponellà

Els Reis arribaran al poble a les 19.30 hores carregats de regals per a la mainada.

Camós

El seguici sortirà a les 19 h de la carretera de Camós i acabarà a la plaça de l'Ajuntament, amb una xocolatada.

Crespià

Ses Majestats començaran el recorregut a la carretera, en direcció a Figueres, a les 20.30, i acabaran davant de la sala de ball.

RIPOLLÈS

Campdevànol

A les 17.00 h els Reis arribaran a la residència geriàtrica. Tot seguit, visitaran la Colònia Pernau. A les 18.00 h, sortiran de l'heliport i s'aturaran a la plaça Antoni Maria Claret. A les 19.00 h, els Reis entraran pel pont del mig i faran l'adoració a la plaça de l'Església. A les 19.45 h, s'ofereix la taula dels Reis al carrer prolongació de la Gala i a les 20.15 h nens i nenes rebran els Reis a la Sala Diagonal.

Gombrèn

L'arribada de Ses Majestats serà a les 19.00 h a la plaça del Roser.

Llanars

Com cada any, la comitiva dels tres Reis d'Orient arribarà a Llanars amb camells.

Molló

La cavalcada de Reis s'iniciarà a les 18.30 h pel passeig del Vallespir, carrer dels Castanyers, carrer de l'Església, plaça Major, carrer de Sant Sebastià i plaça Migjorn. A les 19.00 h, recepció de Ses Majestats amb coca i xocolata desfeta a la sala de ball.

Planoles

A les 18.00 h a la plaça del Casino, xocolatada i tot seguit arribada dels Reis d'Orient a l'entrada del poble.

Queralbs

A les 20.00 h, arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient a Queralbs. A continuació, adoració i cants de nadales a l'església, seguit de la recepció a l'ajuntament per les autoritats, més entrega de cartes i regals per als nens.

Ribes de Freser

Els Reis d'Orient arribaran a les 17.00 h i recorreran els carrers des de la carretera de Pardines fins a la plaça de l'Ajuntament.

Ripoll

La comitiva sortirà a les 18.30 h per la carretera Barcelona. La rebuda a la plaça de l'Ajuntament serà a les 19.00 h i els Reis aniran a la sala Eudald Graells per rebre les cartes i peticions dels infants.

Sant Joan les A.

A dos quarts de set de la tarda la comitiva reial arribarà a la vila pel Pont Nou i seguirà fins al passeig Comte Guifré. Els Reis baixaran a peu pel carrer Major fins a la plaça.

Setcases

La comitiva dels Reis arribarà a les 19.00 h pel camí de Vallobre.

St. Pau de Segúries

A les 19.00 hores, arribada de Ses Majestats.

La Molina

La tradicional baixada de torxes serà a les sis de la tarda.

Vallfogona

La recepció serà a les 20.30 al local cultural.

Vilallonga de Ter

A les 19.00 h els Reis seran a la plaça de l'Era.

SELVA

Riudellots de la Selva

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaran a partir de les set de la tarda, recorreran els principals carrers del centre urbà i es dirigiran a la sala d'actes de l'ajuntament, on rebran els infants. La cavalcada reial finalitzarà amb una xocolata calenta.

Sta. Coloma de Farners

La cavalcada de Reis començarà a les 18.00 hores amb una concentració al parc de Sant Salvador. La comitiva sortirà pel passeig de Sant Salvador, Francesc Moragas i els carrers més cèntrics per passar a l'ajuntament o fins a la plaça Firal.

Sils

A partir de les 17.30 h la comitiva reial passarà per la rotonda de Vallcanera, el carrer Mallorquines i la urbanització Mallorquines per ser a l'ajuntament a les 19.00 h. A dos quarts de vuit seran al pavelló.

Sant Hilari Sacalm

La cavalcada s'iniciarà a les set de la tarda i és previst que s'allargui dues hores. Els tres Reis d'Orient arriben a Sant Hilari pel passeig de la Font Vella i fins la plaça de l'Església.

Hostalric

El tres Reis arribaran a Hostalric a les 18.00 h, per la zona esportiva i passaran pel carrer Girona, l'avinguda Fortalesa, la Via Romana i els carrers Major, Raval i Ravalet. Ses Majestats rebran els nens i nenes al Centre Cultural Serafí Pitarra.

Vilobí d'Onyar

Enguany els tres Reis d'Orient han acampat per primera vegada al Pati dels Delmes de Salitja, on estaran de cinc a sis de tarda. Tot seguit, s'iniciarà la cavalcada en direcció a Sant Dalmau, on arribaran a un quart de set de la tarda a la plaça de la Crosa. El recorregut finalitzarà a a la plaça Nova de Vilobí d'Onyar a dos quarts de vuit del vespre.

Els Reis tornen al nou carrer Migdia

Després que l'any passat es modifiqués el recorregut de la cavalcada de Reis a Girona a causa d'obres als carrers, enguany la comitiva tornarà a passar pel carrer Migdia. Un altre canvi important, sobretot pel que fa a les incidències que la cavalcada té en el trànsit de vehicles, és que aquest any els Reis no passaran per la plaça Marquès de Camps i no farà falta, doncs, tallar una via troncal com és la carretera Barcelona en cap moment. Uns 330 figurants participaran en la cavalcada de Reis d'aquest any, gairebé la mateixa quantitat que el 2012, i es repartirà 1,5 tones de caramels, que Ses Majestats llançaran als gironins que vagin a esperar-los dissabte al vespre. Com ja és tradicional, Ses Majestats tenen instal·lat el campament als jardins de la Muralla, al costat de la pujada de les Pedreres. A partir de les sis de la tarda l'abandonaran i es preveu que es pugui iniciar la cavalcada a dos quarts de set des del passeig General Mendoza.

La princesa Samarcanda acompanyarà Ses Majestats

Una de les novetats de la cavalcada d'aquest any és la incorporació al seguici de la princesa Samarcanda, una princesa oriental que fa dies que recull cartes dels nens saltencs. A més de donar-les a la princesa, els nens també han pogut enviar-les aquest any per correu electrònic, a unes adreces especialment habilitades per a Melcior, Gaspar i Baltasar. Fins a 260 persones i dotze caravanes participaran en el seguici. El recorregut serà el mateix dels darrers anys, però en comptes de passar pel carrer Cervantes, Ses Majestats seguiran per Països Catalans fins al carrer Ramon y Cajal. El campament es muntarà a les 17.00, i la cavalcada començarà a les 18.30.

j.n.

Amb concurs a les millors fotos

Els Reis seran a Olot a les 6 de la tarda, faran una parada al campament a la plaça Clarà i començarà la cavalcada. Al passeig de Blay hi haurà els trons. Una de les novetats és el concurs fotogràfic sobre la cavalcada: les fotografies s'han de presentar fins al 17 de gener a Els Catòlics.

Els trons a la Porta Ferrada

La cavalcada sortirà a les 19.00 hores de la zona esportiva Vilartagues. Tot seguit, acte de benvinguda i lliurament de les claus de la ciutat a Ses Majestats. Els Reis atendran els nens als seus trons a la Porta Ferrada.

Pa i sal, símbol d'hospitalitat

A les 18.00 h a la plaça de la Vila de Lloret l'alcalde lliurarà als Reis el pa i la sal, com a símbol d'hospitalitat. Els Reis continuaran amb el seguici que els acompanya en la cavalcada fins al Pavelló Municipal d'Esports.

País de Xauxa per esperar els reis

A partir de les 19.00 h la cavalcada reial, amb un seguici d'unes 350 persones, sortirà de la Creu de la Mà, l'arribada serà a la plaça de l'Ajuntament. A les 19.30 h, tot esperant els tres Reis, a la plaça de l'Ajuntament hi haurà animació infantil amb el País del Xauxa.

Novetats entre les carrosses

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Blanes en vaixell a les 5 de la tarda al port. Del total de set carrosses, dues són novetat: la del Carter Reial, que anirà recollint les cartes dels nens i nenes al llarg del recorregut, i la carrossa dels Nens Entremaliats, que tancarà la cavalcada i anirà a càrrec de la Colla de Diables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp