Societat

Tres detinguts a Barcelona i Badalona per estafar usuaris que volien llogar cases de luxe per Internet

Els arrestats usurpaven la identitat dels propietaris reals i es posaven en contacte amb les víctimes

Els detinguts es dedicaven a estafar usuaris que volien llogar cases de luxe a Eivissa, Formentera i Alacant

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones a Barcelona i Badalona -dos ciutadans romanesos i un altre de cubà de 48, 35 i 32 anys- que es dedicaven a estafar usuaris d'Internet que volien llogar cases de luxe a Eivissa, Formentera i Alacant. Els arrestats usurpaven la identitat dels propietaris reals dels habitatges -que havien posat els anuncis en diversos portals immobiliaris especialitzats- i es posaven en contacte amb les víctimes que volien contractar les cases, amb un lloguer que oscil·lava entre els 3.000 i els 4.000 euros per 15 dies. Negociaven un preu més baix i la víctima, sense adonar-se de l'estafa, abonava una fiança o un dipòsit en concepte de reserva en un compte corrent dels lladres.

La investigació, batejada com a operació ‘Forme', va començar el maig del 2012 per la denúncia dels propietaris de diversos habitatges que observaven com al portal web on inserien els anuncis de les seves cases havien desaparegut alguns missatges de correu electrònic de clients que hi estaven interessats i s'havien alterat les dates ofertades per al lloguer de les propietats. La majoria dels propietaris dels habitatges eren estrangers i oferien el lloguer dels habitatges, gran part d'ells a Eivissa, Formentera i Alacant, en pàgines d'Internet de fora d'Espanya per un valor que oscil·lava entre els 3.000 i 4.000 cada 15 dies.

Segons la investigació de la Guàrdia Civil, els autors de l'estafa usurpaven la identitat dels verdaders propietaris i es posaven en contacte amb els clients interessats en el lloguer a través un adreça de correu electrònic creada per ells i a nom d'una persona captada prèviament o mula. A través d'aquest contacte, negociaven el preu de la final de l'habitatge amb el client, més barat que el fixat pel seu legal propietari, que ignorava totalment que l'estaven estafant. Una vegada arribaven a un acord, li facilitaven al futur llogater un compte corrent obert prèviament perquè ingressés una fiança o un dipòsit en concepte de reserva.

Els detinguts, que estan imputats pels delictes d'estafa, descobriment i revelació de secrets, usurpació d'identitat i falsificació de documents, utilitzaven tècniques per emmascarar la direcció IP des d'on enviaven els correus electrònics i dificultar la seva localització. Entre el material que se'ls ha decomissat hi ha un ordinador portàtil, una impressora a color, una plastificadora, diverses llibretes d'estalvi, targetes de codis d'accés a banca electrònica, documents d'identitat de diverses nacionalitats i amb diferents noms, a banda de material per falsificar documents (guillotina, paper fotogràfic, llimes i adhesiu de contacte).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.