Una veïna de Sant Hilari deixa una herència de 59.000 euros a la residència de la gent gran

Condiciona l'ajut a millores al centre, on ella també residia

Dolors Feliu va morir fa uns mesos, després d'haver residit un temps al centre geriàtric, de titularitat municipal. La donació dels diners ha estat una sorpresa pel mateix alcalde, Joan Garriga, segons va explicar.

Garriga va dir que, complint la voluntat de la dona, s'invertiran els diners en l'execució de la tercera i última fase de construcció de la residència, i que serà la que tindrà més inversió. «La dona estava sola i va entendre que la família era la residència», va dir Garriga, afegint que el consistori li està molt agraït. En aquest sentit, Garriga va manifestar que la donació és «el senyal que la dona estava agraïda del centre, que funciona molt bé i a on la gent se sent estimada».

Així mateix, l'alcalde va dir que aquests diners «aniran molt bé» per acabar les obres d'aquesta fase, el projecte de la qual ja està aprovat i es començarà aviat.

Les dues primeres fases construïdes corresponen a les del primer pis, amb menjador i sala d'estar, i les habitacions. Aquesta tercera fase inclou l'ampliació de 21 places més, amb deu habitacions dobles i una d'individual, a més a més de l'habilitació d'una zona per a perruqueria, infermeria, magatzem i menjador. Aquesta fase té un pressupost de 760.679 euros i s'afrontarà amb subvencions de la Generalitat, la Diputació i fons propis municipals.

El projecte de construcció ha estat molt lent, si bé actualment el centre ja ofereix cinquanta-quatre places, i el centre de dia, vint-i-cinc.

EL PERSONATGE

DOLORS FELIU
veïna de sant hilari
Va deixar 59.000 euros a la residència de la gent gran, on va viure els últims anys

Altres herències

Altres casos d'herències deixades a entitats municipals precedeixen la de Dolors Feliu a la residència de la gent gran de Sant Hilari Sacalm. Són els casos de Llagostera, en què la veïna Montserrat Álvarez va deixar un llegat de 600.000 euros a la residència geriàtrica Josep Baulida, l'any 2004. El Patronat va invertir els diners a la residència. Així mateix, Joan Riera, de Santa Coloma de Farners, que va morir el 1997, va deixar un llegat de 42 milions de dòlars a la Generalitat, perquè estudiants amb menys recursos del municipi i la comarca de la Selva aprenguessin l'anglès i poguessin realitzar estudis superiors en llengua anglesa. També, una veïna de Roses, Anna Marés, coneguda com l'Anita de l'estanc de la Punta, va deixar en herència a l'Ajuntament d'un edifici de tres plantes de la plaça de Sant Pere, a primera línia de mar, l'any 2008. La dona va regentar tota la vida aquest negoci, situat als baixos de l'edifici. L'arribada del turisme li va aportar uns beneficis econòmics importants. Soltera i sense hereus directes, la dona va decidir en el seu testament que deixaria la major part dels seus béns a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat