Societat

TEMPS DE FLORS 2013

Flors i colors, també a les botigues

Cent quaranta-cinc establiments comercials hi participen aquest any

Els tres aparadors més ben guarnits se sabran diumenge

Com és lògic, una bona part de l'atenció del festival Girona Temps de Flors se l'enduen els muntatges florals –o artístics– situats en monuments, patis, carrers i places de la ciutat. I s'hi afegeixen també, cada cop més, establiments comercials que decoren els aparadors. Aquest any han estat cent quaranta-cinc els que s'han apuntat per participar en el concurs que s'organitza; una setantena més que l'any passat. A aquests, cal afegir-hi moltes altres botigues, bars, restaurants i hotels que, tot i no participar oficialment en el concurs, no han dubtat a decorar els aparadors o els accessos als establiments.

Pel que fa als muntatges, hi ha de tot. Alguns de molt coloristes, com per exemple el de la botiga de joguines Zeppelin al Mercadal, fet amb quatre-cents cubs de Rubik per Pedro Luis Muñoz, segons un disseny de la pròpia botiga, i el de Suministres Girona, a Jaume I. D'altres opten per un color que domini per damunt dels altres. En serien exemples les flors blanques de Poète, al carrer Nou; els brots verds plantats dins de copes del restaurant Volta i Volta, a la plaça Independència, i els verds de Timberland, al carrer Nou, i també les estanteries jardineres de l'òptica Boulevard, al carrer del Nord. N'hi ha que les flors i plantes hi són testimonials o inexistents, i el motiu principal de la composició són els seus propis productes comercials. Un cas seria el Servei Estació, al carrer Sèquia. Un altre, la botiga Cóndor, al carrer Nou, que usa mitjons de nens per donar color i vivesa a unes esferes. A part dels locals del centre històric i voltants, hi ha comerços que participen en el concurs a Sant Narcís –a l'entorn del carrer Pare Coll n'hi ha diversos–, al barri de la Devesa i alguns –pocs– a l'Eixample més enllà de Joan Maragall, Emili Grahit i el parc del Migdia. D'apostes n'hi ha de minimalistes, exuberants, atrevides, discretes, maldestres, acurades... El jurat va visitar-les totes dimarts per decidir quins són els tres aparadors més ben ambientats, segons els criteris establerts: l'originalitat, la utilització de flors naturals, la qualitat artística, el disseny i el grau de vinculació amb el tema Girona, Temps de Flors. Per qui vulgui veure els aparadors, s'han establert tres itineraris que recorren la ciutat –es poden consultar i descarregar al web de Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA