Societat

Controlat l'incendi forestal de Mallorca

El foc calcina 480 hectàrees de matollar i pins dels termes d'Artà i Capdepera

Els Bombers continuaran treballant a la zona fins que es pugui donar per definitivament extingit

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) han donat per controlat des de 17h d'aquest dijous l'incendi que crema des del dimarts a la nit al nord-est de Mallorca. Segons ha indicat el govern balear, el foc ha afectat 480 hectàrees, de les quals 242 pertanyen al municipi d'Artà i 238 al terme municipal de Capdepera. El 95% de la superfície afectada és de matollar i el 5% restant, pinar.

Les bones condicions meteorològiques han permès donar per controlat l'incendi, encara que una brigada de l'Ibanat es quedarà aquesta nit a la zona per vigilar que no es produeixi cap revifalla.

De moment, continuen treballant a la zona efectius dels bombers per acabar d'extingir totalment el foc. Dues brigades de l'Ibanat, amb el suport de tres vehicles i dos tècnics d'extinció i un de Medi Ambient han recorregut l'interior del perímetre per refredar els punts calents i apagar petites zones que encara no havien cremat, especialment a la zona de la finca de Sa Duaia i també a la part de Son Barbassa. Alguns efectius continuaran treballant a la zona durant els propers dies fins que el foc es pugui donar finalment per extingit.

El foc va començar el passat dimarts cap a les 22h de la nit al torrent de Cala Torta per causes que encara s'investiguen. Les flames van obligar a evacuar 180 persones, però totes ja han pogut tornar a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.