Societat

Extingit l'incendi d'Artà i Capdepera

El foc calcina 479 hectàrees, la majoria de les quals de matollar

Agents del Seprona investiguen l'origen de l'incendi que va començar el dimarts a Cala Torta

L'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha donat per extingit a dos quarts de vuit de la tarda d'aquest divendres l'incendi forestal que va començar el dimarts a la nit a Cala Torta i que ha cremat 479 hectàrees al nord-est de Mallorca.

L'incendi, que ha calcinat unes 242 hectàrees de terreny al municipi d'Artà i unes 238 al de Capdepera, ha afectat una faixa de 13.567 metres quadrats de perímetre que abasta des del Puig Redó al Puig de Cutrí. La vegetació cremada correspon en un 95 % a matollar i en un 5 % a pineda.

El foc es va donar per controlat a les cinc de la tarda d'ahir dijous, encara que durant tot el dia d'avui una quinzena d'efectius de l'Ibanat i la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient i Territori han continuat treballant fins a donar-lo per definitivament extingit.

Dos agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil estan portant a terme una investigació sobre el terreny a Cala Torta, mentre un altre equip pren declaració a veïns com possibles testimonis per a intentar determinar les causes de l'incendi, segons ha informat l'institut armat.

El dia següent al començament del foc l'Ibanat i el Seprona van determinar el punt d'inici de l'incendi i van assenyalar que no es podia descartar que fos intencionat.

Per altra banda, el conseller d'Agricultura, Medi ambient i Territori, Biel Company, ha anunciat avui que el govern balear tindrà redactat abans que finalitzi el mes de setembre el pla de restauració de la Serra de Tramuntana per a la zona de 2.335 hectàrees afectada per un altre incendi que va començar a Andratx el passat 26 de juliol i es va estendre als municipis d'Estellencs i Calvià.

Company s'ha reunit aquesta tarda per primera vegada amb els propietaris de les finques afectades pel que ha estat el major incendi forestal de la història de Mallorca per estudiar les conseqüències del foc i engegar diversos mecanismes de recuperació i compensació.

En les reunions, que han tingut lloc aquesta tarda, primer a Estellencs i després a Andratx, han participat unes 140 persones. En total, l'incendi va afectar 776 parcel·les privades al municipi d'Andratx, 19 a Estellencs i una a Calvià.

En l'actualitat es porten a terme les actuacions més urgents per a assegurar la zona que es va veure afectada per l'incendi, que es va donar per extingit el passat 13 d'agost, com són la retirada d'arbres que amenacen les infraestructures i la prevenció per despreniments en la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.