Societat

La ‘Tirona' ha passejat 6.500 persones aquest estiu a l'Estany de Banyoles

Durant els mesos de juliol i agost, la barca Tirona ha passejat un total de 6.596 persones a l'estany de Banyoles. La barca va començar a navegar per l'estany el 14 d'agost de 2012, després d'estar més de 2 anys fora de servei a causa del cessament de l'activitat per part del propietari de la barca.

En aquest any de funcionament, la Tirona ja ha passejat un total de 28.727 persones. D'aquest gruix de passatgers, la majoria de públic és familiar, però el catamarà també acull la visita de grups escolars i de gent gran. A banda de l'ús que fan aquests passatgers, aquest estiu la barca ha estat escenari de diversos actes, com espectacles musicals o casaments. També s'ha utilitzat com a grada mòbil del campionat d'Espanya de piragüisme, celebrat el passat mes d'agost.

L'Ajuntament de Banyoles es marcava com a objectiu portar 40.000 passatgers durant el primer any. Tot i no haver assolit la xifra, el consistori fa un bon balanç d'aquest any inicial, amb l'objectiu de seguir augmentant aquesta xifra durant els propers mesos.

El punt de sortida i d'arribada de la barca Tirona és la Pesquera de Turisme, i se'n pot fer ús cada hora des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda a un preu de 7 euros, amb diversos descomptes disponibles.

La gestió de la barca va a càrrec de l'empresa Nàutica les Goges, que en té la concessió administrativa. La barca és propietat de l'Ajuntament de Banyoles, que la va adquirir l'any passat per un valor total de 300.000 euros, dels quals 150.000 van anar destinats a la compra del catamarà i la resta de diners es van invertir per a la seva restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.