Societat

El Pertús tindrà un especial protagonisme per la Via

Parlaments i actuacions d'artistes nordcatalans marcaran simbòlicament el pas per la frontera d'estats i la continuació de la Via cap al nord

El Pertús tindrà un especial protagonisme per la via Catalana. A més de ser l'últim tram al nord del Principat, el 722, serà també la sortida del perllongament que entrarà a Catalunya Nord.

La carretera general -D900- tindrà la circulació restringida de 13h a 19h als sols serveis de socors, de la gendarmeria, del Consell general i als veïns de la zona a partir del giratori de Lo Naret, just abans dels termes del Voló i fins al Pertús.

Al Pertús, un escenari serà instal.lat i acollirà diversos parlaments i actuacions d'artistes nordcatalans com Pascal Comelade (amb Enric Cassases), Pere Figueres, Carles Sarrat (de Blues de Picolat), Joan Ortiz i Samir o els Mariners del Canigó entre 14h30 i 16h. A partir d'aquesta hora, tots els participants a la Via hauran de desplaçar fins al lloc determinat del seu tram.

Els partits Unitat Catalana com també ERC-Catalunya Nord conviden els seus militants i simpatitzants a ampliar aquesta cadena humana.

D'altra banda, la Casa de la Generalitat de Catalunya de Perpinyà celebrarà l'acte institucional de la Diada el dimarts 10 de setembre de 2013 a les 18h30 en els seu locals del carrer de la Fusteria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.