Societat

Els mestres s'obren a un TIL voluntari i limitat

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears i els sindicats es van reunir ahir fins a altes hores de la nit amb els representants de la Conselleria d'Educació per mirar de desbloquejar el conflicte sobre el tractament integrat de llengües (TIL) i posar fi a la vaga indefinida de gairebé tres setmanes. Els mestres es van presentar a la reunió amb una nova proposta sota el braç que consistia a acceptar la implantació del pla del trilingüisme, però només de manera voluntària, a educació infantil i el primer curs de primària.

Segons fonts de les negociacions, fins ara, el govern de José Ramón Bauzá havia rebutjat totes les propostes que li havien presentat els docents i, com a màxim, estava disposat a acceptar la implantació voluntària del TIL a secundària, una proposta que els mestres van rebutjar en la reunió de dilluns.

La Conselleria d'Educació es va mantenir ahir, d'entrada, en la seva posició, però els negociadors del govern van acceptar allargar la reunió per mirar de trobar un acord.

En vista dels rumors que els negociadors de la Conselleria d'Educació s'havien aixecat de la taula i havien deixat els mestres plantats, des de les xarxes socials es va organitzar una concentració espontània al davant de la conselleria, a Palma, i diverses concentracions més a Menorca i Eivissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.