Societat

Els docents de Menorca i Eivissa també voten per suspendre la vaga

L'Assemblea de Formentera aposta per continuar l'aturada, però acatarà la decisió majoritària

Les assemblees de docents celebrades aquest dissabte al matí a Eivissa i Menorca han donat suport a la suspensió temporal de vaga indefinida contra l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) a les Balears, per la qual cosa es preveu que el curs es podria reprendre dilluns.

Fonts del moviment assembleari han explicat que tant a Menorca com a Eivissa els professors s'han adherit a la postura adoptada aquest divendres pels docents de Mallorca, però els de Formentera han apostat per mantenir la vaga, encara que acataran la decisió majoritària.

Després de tres setmanes de vaga i set reunions fracassades de negociació amb la Conselleria d'Educació, l'Assemblea de Docents de Mallorca va acordar tornar temporalment a fer classes i seguir buscant un acord amb el Govern de Bauzá sobre la implantació del trilingüisme.

En la línia dels seus companys de Mallorca, els professors de Menorca i Eivissa han acordat que la suspensió de la vaga no impliqui l'abandonament de les mobilitzacions per aconseguir una introducció de les classes en anglès seguint els criteris pedagògics i millores educatives i laborals.

Els portaveus de l'Assemblea de Docents oferirà aquest diumenge una roda de premsa a Palma per informar sobre el dia en què es reprendran les classes i quines seran les pròximes actuacions que duran a terme.

A més, el comitè de vaga tornarà a reunir-se dilluns amb els responsables de la Conselleria d'Educació, que es va comprometre a mantenir obert el diàleg fins a arribar a un acord si se suspenia la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona