Societat

Els docents de Menorca i Eivissa també voten per suspendre la vaga

L'Assemblea de Formentera aposta per continuar l'aturada, però acatarà la decisió majoritària

Les assemblees de docents celebrades aquest dissabte al matí a Eivissa i Menorca han donat suport a la suspensió temporal de vaga indefinida contra l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) a les Balears, per la qual cosa es preveu que el curs es podria reprendre dilluns.

Fonts del moviment assembleari han explicat que tant a Menorca com a Eivissa els professors s'han adherit a la postura adoptada aquest divendres pels docents de Mallorca, però els de Formentera han apostat per mantenir la vaga, encara que acataran la decisió majoritària.

Després de tres setmanes de vaga i set reunions fracassades de negociació amb la Conselleria d'Educació, l'Assemblea de Docents de Mallorca va acordar tornar temporalment a fer classes i seguir buscant un acord amb el Govern de Bauzá sobre la implantació del trilingüisme.

En la línia dels seus companys de Mallorca, els professors de Menorca i Eivissa han acordat que la suspensió de la vaga no impliqui l'abandonament de les mobilitzacions per aconseguir una introducció de les classes en anglès seguint els criteris pedagògics i millores educatives i laborals.

Els portaveus de l'Assemblea de Docents oferirà aquest diumenge una roda de premsa a Palma per informar sobre el dia en què es reprendran les classes i quines seran les pròximes actuacions que duran a terme.

A més, el comitè de vaga tornarà a reunir-se dilluns amb els responsables de la Conselleria d'Educació, que es va comprometre a mantenir obert el diàleg fins a arribar a un acord si se suspenia la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.