Societat

La comunitat educativa balear alça la veu de nou

Ball de xifres sobre el seguiment d'una vaga que aplega 1.000 manifestants a Palma

Per circumstàncies més que evidents, la jornada de vaga d'ahir a l'ensenyament públic va tenir una connotació especial a les Balears. Després de setmanes d'aturades i protestes contra el projecte de Tractament Integrat de Llengües (TIL), mestres, estudiants i pares van tornar a mobilitzar-se ahir per expressar, en aquest cas, el seu rebuig a la llei Wert. Com acostuma a ser norma en aquesta mena de protestes, convocants i administració es van embrancar en una guerra de xifres delirant sobre el seu grau de seguiment. Pel govern presidit per José Ramón Bauzá (PP), un 25,9% dels mestres de les Illes van secundar la vaga, mentre que els sindicats van elevar la xifra fins al 75% en el cas dels centres públics, i del 45% en els concertats. Les fonts institucionals també van situar en un escàs 7%, el percentatge d'alumnes que ahir no van anar a classe. Per territoris, Formentera va ser l'illa on el seguiment va ser més elevat (41%), seguida de Menorca (39,9%), Eivissa (32,2%) i Mallorca (30,7%).

Un dels moments, però, en què es va fer més explícita la mobilització d'ahir, va ser la concentració convocada al migdia davant la conselleria d'Educació, que va aplegar un miler de manifestants. Un acte en què va destacar la gran presència de samarretes verdes, que s'han convertit en símbol de la lluita contra el TIL, i que van configurar una escenografia que es va repetir a la tarda amb una manifestació, en aquesta ocasió al passeig del Born. El seu seguiment, un cop més, va ser massiu.

Repercussió més modesta al País Valencià

En el cas del País Valencià, i per no trencar la norma, les xifres per mesurar l'impacte de la vaga van ser extremes. Per l'executiu del PP, el seguiment va bascular entre un 17% i un 21,6%, mentre que els sindicats convocants la van situar en un 80% i, fins i tot, un 90%. A València hi va haver incidents aïllats, quan un grup d'estudiants va irrompre al matí a la universitat i, després d'obligar a interrompre algunes classes, van cremar contenidors. Aquests aldarulls focalitzats es van reproduir a la multitudinària manifestació que va col·lapsar el centre de la capital. Unes marxes que també es van reproduir a Alacant o Castelló, amb una notable participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona