Societat

Fires i Festes de la Santa Creu

Un dia per aprofitar-ho

El dia de les atraccions a un euro va donar ahir el tret de sortida a les fires de Figueres

Avui els Pastorets són els protagonistes d'un pregó coral i amb interactivitat amb el públic mitjançant les xarxes socials

Ahir, per segon any consecutiu, el primer dia d'obertura de les atraccions de les fires de Figueres era a tarifa única: tot a un euro, i era un bon dia per aprofitar-ho. A partir de les cinc de la tarda ja es formaven cues de famílies i nens a moltes atraccions, com ara la del tren de la bruixa. La Montse i l'Stefan hi han anat amb els tres nens, de vuit, sis i dos anys. “És un bon dia per aprofitar-ho, val pena”, diu la Montse. “Sobretot si véns amb tres nens”, hi afegeix l'Stefan. Els nens ja tenen clar que, a més del tren, aniran a l'atracció de les granotes i a la dels elàstics, on saltaran. Els pares calculen que la mainada tindrà temps de pujar a set atraccions. Després, durant la setmana de fires, potser tornaran un altre dia, però ja no hi haurà tanta màniga ampla: tres atraccions com a màxim.

Les dues cares de la moneda

L'atractiu del dia a un euro funciona per als nens, i els pares aplaudeixen aquesta iniciativa. Els encarregats de les atraccions, però, no ho veuen ben bé de la mateixa manera. “És el que hi ha i s'ha d'aprofitar, però avui hi ha molta gent i la contrapartida és que dissabte i diumenge no n'hi haurà tanta”, diu l'encarregada del tren de la bruixa, enfeinada despatxant tiquets.

A l'atracció dels elàstics, la Maia i el Jordi també hi han anat amb els tres nens, de set, quatre i un any. La Maia calcula que, per als més grans, també es gastaran 7 o 8 euros cada un. Amb els preus normals, només pujarien a tres o quatre atraccions. Tornaran un altre dia amb la família.

“Hi ha molta gent, però no és un dia per fer negoci”, diu Roni González, l'encarregat de la parada. L'opinió general dels firaires és que el dia a un euro porta molta feina i pocs cèntims. Aquell dia els nens s'hi passen molt de temps, i el cap de setmana serà fluixet perquè pares i fills ja estaran cansats de fires. Massa gent de cop.

Rique Granell, que gestiona la parada de La Barquita, explica que en altres fires el dia amb descompte és d'un 50%. El preu normal de la majoria dels tiquets és de 2,5 o 3 euros. Un dia amb preus a 1,5 euros estaria més bé, comenten els professionals. Són unes bones fires les de Figueres? “Normalment sí –diu Granell–, però tot depèn del temps, només ho podrem dir al final.”

El pregó, avui a la tarda

Amb les atraccions obertes, ara només falta la inauguració oficial d'aquesta edició de les Fires i Festes de la Santa Creu: serà avui a les sis de la tarda, des del balcó de l'ajuntament, com mana la tradició. Enguany serà un pregó especial perquè s'ha encarregat als Pastorets, una entitat que té un llarg recorregut a la ciutat i que, a més, estrenarà l'anomenat “#tuitpregó”, un pregó en el qual el públic estarà convidat a interactuar mitjançant les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia