Parlavà torna a tenir, després de vuit anys, un centre educatiu

La llar d'infants, amb 30 places, s'inaugurarà aquest setembre

«Ara és impensable pensar en l'escola. Però el que fem és un pas; no hi tanquem pas les portes. No la descartem, si bé està lluny», va afirmar l'alcalde, conscient de les dificultats de tirar endavant el servei educatiu al municipi. Parlavà va quedar sense escola de primària pública l'any 2001, i els nens i nenes s'han de desplaçar a Verges o –un nombre més reduït– a Ullastret. I això mateix passa amb els alumnes d'infantil de primer grau, és a dir, de fins a 3 anys. Un problema que quedarà resolt aquest curs mateix amb l'entrada en funcionament de l'escola bressol municipal. Sabrià va explicar que el centre educatiu entrarà en servei la setmana vinent, la primera de setembre, i va afegir-hi que a mitjan mes es preveu fer-ne la inauguració oficial.

Donar caliu al poble

La llar d'infants ha estat i és una de les prioritats que s'ha marcat l'Ajuntament. És un servei necessari i, a més, donarà caliu al poble», va recordar l'alcalde quan es va decidir tirar endavant el projecte. Per mirar de reduir costos, l'Ajuntament va apostar per aprofitar les antigues dependències de l'escola de primària, tancada ara fa vuit anys. D'entrada, l'any passat es va tirar endavant una primera acció, i molt important, que va consistir a rehabilitar la teulada, de doble vessant i que fa 88 metres quadrats, ja que estava en molt mal estat. L'actuació va voltar els 400.000 euros. I seguidament es va tirar endavant una segona fase, amb un cost d'uns 200.000 euros, consistent a adequar tot l'interior de l'edifici per oferir-hi el nou servei educatiu, ja que l'estructura actual no es modifica.

La llar d'infants, amb una superfície de 188 metres quadrats, disposa de dues sales i de tots els serveis complementaris per al bon funcionament.

El centre educatiu té capacitat per a una trentena d'infants. Per això, l'Ajuntament s'ha obert als pobles veïns per poder rendibilitzar el servei. Ara per ara, segons va explicar l'alcalde, ja compten que hi haurà una quinzena d'infants, que provindran de Parlavà mateix, però també de Rupià, Ultramort i la Pera.

Per gestionar el nou servei, l'Ajuntament de Parlavà, com ja han fet molts altres consistoris, ha decidit externalitzar-lo. Així, el servei ha estat adjudicat a l'empresa Promoció del Lleure i l'Esport SL, amb un preu màxim anual de 66.728,88 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.