Societat

comunicació

‘Descobrir' proposa un viatge a Formentera

La revista fa un recorregut per la llum, l'aigua i l'explosió de natura de l'illa més petita de l'arxipèlag balear

La revista Descobrir dedica el dossier central a Formentera. La més petita de les Illes Balears, tot i ser un territori exigu, és un petit univers de vida, de colors i d'olors. La llum és tan intensa en aquesta illa del Mediterrani que els elements que configuren el paisatge són quasi translúcids. Així els veu l'artista Enric Riera, que s'inspira en la bellesa de l'indret per crear.

En aquest article la revista s'endinsa a la Mola, una zona elevada, de forts contrastos paisatgístics i amb ecosistemes de gran valor. El reportatge trepitja els seus boscos i camps de conreu per conèixer-ne els atractius naturals.

Descobrir també se submergeix en el mar per conèixer el gran valor de la posidònia. Va ser Carl von Linné, a mitjan segle XVIII, qui va batejar una espècie vegetal submarina amb el nom del déu grec del mar. Avui aquestes praderies són tan valuoses que estan protegides, i la de Formentera fins i tot és patrimoni de la humanitat. Entre altres virtuts, que en té moltes, la posidònia és la responsable que les aigües de l'illa siguin tan cristal·lines.

Formentera no és solament un paradís per a banyistes i estiuejants. També ho és per a més de dues-centes espècies d'ocells que han trobat als seus estanys i salines uns hàbitats ideals per fer-hi una parada en els trajectes migratoris i fins i tot per establir-hi els nius. Tot aquest tresor, regal de la biodiversitat, també es pot conèixer en el número de la revista.

Amb Descobrir es poden recórrer les platges de Migjorn i els penya-segats des Carnatge. No sabem si és un braç de terra que surt de la Mola per unir-se a la resta de l'illa, o si, en canvi, el braç s'estira des del cap de Barbaria per no deixar escapar l'indret més elevat de Formentera. El cas és que el pla uneix, com si fos un vuit, les dues rodones de l'illa. I a banda i banda d'aquest pla, hi trobem ecosistemes ben diferents i itineraris per descobrir-los.

Els nous pastors, rutes a peu, amb bici i rutes amb nens són altres de les ofertes informatives de l'últim número de la revista Descobrir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia