Societat

Castellers

Els Marrecs, a fer història

Dues catedrals per Fires de Girona

Els Marrecs volen fer un castell inèdit per a la colla, el 5 de 8, a la plaça del Vi

Fan una crida a les proves prèvies per tenir pinya

La colla castellera dels Marrecs de Salt vol que Girona tingui per Fires dues catedrals. Per la diada castellera del dia 26 d'octubre a la plaça del Vi de Girona, els Marrecs pretenen dur a plaça un castell inèdit per a la colla. Es tracta del 5 de 8, que per la seva estructura, amb cinc persones a cada pis, es coneix com la catedral.

El president dels Marrecs, Pitu Masdevall, assenyala que aquest castell “necessita molta pinya perquè és un castell molt ample, per això demanem que tothom qui vulgui vingui als assajos especials”. En les darreres setmanes, els Marrecs ja han fet sense dificultats el 5 de 7 net, és a dir, sense la pinya, pas previ i imprescindible per poder fer el 5 de 8. Per això la colla fa una crida a la ciutadania perquè avui, així com el dijous 23 i el divendres 24, a partir de les nou del vespre, s'arribin fins a la nau de la Coma Cros per ajudar a fer realitat aquest castell.

Masdevall indica que aquesta nova estructura seria una fita per als Marrecs, com ho demostra el fet que només dotze colles han aconseguit fer la catedral i que durant aquest any les úniques colles que ho han fet són les que fan castells de nou. Per això la colla saltenca veu en la realització del 5 de 8 “una porta per seguir creixent”, ara que ja s'han consolidat entre les colles de vuit, com ho demostra el fet que ja han realitzat una seixantena de castells d'aquesta categoria. A més, per la Diada, l'11 de setembre, a la V de Barcelona, la colla va fer l'aleta número 3.000 de la seva història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia