Societat

Aturen quatre desnonaments a Nou Barris

Unes 200 persones es mobilitzen per evitar setze execucions hipotecàries

Les accions de protesta per aquests desnonaments també s'han traslladat a Twitter mitjançant l'etiqueta #Noubarrisnoesdesnona

Unes 200 persones s'han mobilitzat aquest dilluns al matí per impedir que es duguin a terme setze desnonaments repartits per diferents punts del districte de Nou Barris de Barcelona i ho han aconseguit en quatre casos, segons han explicat portaveus de del col·lectiu 500x20.

L'acció, en què hi han participat membres d'aquesta entitat i de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH), associacions de veïns de Ciutat Meridiana i Nou Barris, ha començat al voltant de les vuit del matí i des d'allà els manifestants s'han repartit en diferents grups per evitar que la comitiva judicial executés els desnonaments.

Alguns d'aquesta casos, corresponen a habitatges del carrer Casals i Coberó, del carrer Robert Robert i del carrer Santangràcia. En aquest darrer, s'ha ajornat el desnonament, tot i que la família que hi havia estat residint fins fa poc ja havia abandonat l'habitatge. Altres pisos afectats pels desnonaments d'aquest dilluns estan situats als carrers Alcúdia, Formentera, a l'Avinguda Vallbona i Rasos de Peguera, entre d'altres.

El col·lectiu 500x20 ha denunciat que l'administració “és incapaç de donar resposta a l'emergència habitacional que ens travessa a dia a dia en els barris”. L'acció s'ha iniciat amb una concentració a partir de dos quarts de nou del matí a la parada de metro de Llucmajor, des d'on s'han repartit per evitar els desnonaments.

Les accions de protesta per aquests desnonaments al districte barceloní de Nou Barris també s'han traslladat a Twitter mitjançant l'etiqueta #Noubarrisnoesdesnona, que s'ha convertit en trening topic a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona