Societat

Simulacre d'incendi a l'hospital de Campdevànol

Hi van participar dotacions de tots els cossos d'emergència i la valoració és positiva

No es va avisar fins a cinc minuts abans per aconseguir realisme

Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, agents de Protecció Civil i personal del SEM van participar en un simulacre d'incendi a les instal·lacions de l'hospital de Campdevànol, que és el comarcal del Ripollès. Aquesta és la primera vegada que l'hospital organitza una acció d'aquestes característiques, que es va desenvolupar sense avisar prèviament els treballadors. Només es va informar que es tractava d'un simulacre cinc minuts després d'haver declarat l'emergència, per poder observar i valorar les reaccions del personal en un ambient real.

El simulacre va consistir en un petit foc simulat mitjançant la generació artificial de fum a la bugaderia de l'hospital, que no va provocar ferits. La situació de l'incident a la bugaderia i la seva baixa magnitud no van afectar els serveis assistencials i no es van haver de desallotjar pacients. Durant el simulacre, que va durar 30 minuts, es van activar els circuits de comunicació i actuació en emergències, tant interns del mateix hospital com externs, i hi van participar dotacions dels Bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Mossos d'Esquadra i Protecció Civil. “Malgrat que cal analitzar amb detall com ha anat tot, la primera valoració del simulacre és positiva”, va remarcar el responsable de serveis generals de l'hospital de Campdevànol, Ramon Roca. El gerent, el doctor Joan Grané, va destacar el paper dels treballadors, els quals, segons va dir, van actuar correctament i van seguir els protocols establerts, facilitant la feina als equips d'emergències.

L'hospital de Campdevànol dóna servei a una població de referència de més de 26.000 persones. Fundat el 1920, el 1983 va ser acreditat per formar part del sistema sanitari català com a hospital comarcal i ofereix serveis concertats amb CatSalut. Actualment, està acreditat com a centre d'atenció hospitalària aguda i com a centre d'atenció sociosanitària. A part, la institució gestiona els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser, i els consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.

LA XIFRA

30
minuts
va durar el simulacre d'incendi a l'hospital comarcal del Ripollès, que té la seu a Campdevànol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona