Societat

Més de 200.000 vehicles surten de l'àrea metropolitana en la primera fase de l'operació sortida

És gairebé la meitat del trànsit previst fins aquest dissabte a les tres de la tarda pel pont de la Puríssima

Barcelona aprofita el llarg cap de setmana per pavimentar diverses vies

Un total de 202.404 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a tres quarts de nou de la nit. És el 43,10% dels 465.000 automòbils que s'espera que es desplacin a fora de la capital fins demà dissabte a les tres de la tarda en l'operació sortida del pont de la Puríssima, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) .

Les carreteres amb retencions a última hora del vespre han estat la C-16, a l'alçada de Guardiola de Berguedà, amb dos quilòmetres de retencions, i l'A-2 a Sant Joan Despí, amb tres quilòmetres de trànsit lent per l'avaria d'un camió que ha ocupat un carril.

Al llarg de la tarda les carreteres que han presentat més problemes han estat la B-23 a Sant Just Desvern cap a Martorell; la C-58 a Ripollet en direcció a Sabadell, i l'AP-7 a Mollet del Vallès en sentit Girona. En aquests tres punts s'han registrat cues de fins a cinc quilòmetres.

Altre vies conflictives han estat la C-55 a Castellgalí en direcció a Manresa, amb cinc quilòmetres de retencions, i també la C-16 que ha acumulat dos quilòmetres de cues a Berga en sentit nord.

De cara a l'operació tornada, el Servei Català de Trànsit (SCT) preu que es concentri al llarg de dilluns, sobretot entre les dotze del migdia i les deu de la nit, quan tornaran la majoria dels vehicles.

Trànsit ha demanat que s'extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg d'aquests tres dies festius, ja que hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d'oci al llarg de tot el període festiu al conjunt de la xarxa viària catalana.

Més de 1.700 agents dels Mossos d'Esquadra es desplegaran durant el cap de setmana llarg de la Puríssima, que ha començat aquest divendres a les tres de la tarda i finalitzarà dilluns a la mitjanit.

Els agents se situaran sobretot a les vies que van cap a zones de muntanya i pistes d'esquí com la C-16, la C-17 i la C-14 i l'accés cap a Andorra per la N-145 i la N-260. També seran focus d'atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l'avet d'Espinelves, el Mercat Medieval de Vic i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles.

Obres durant el pont

L'Ajuntament de Barcelona aprofitarà el llarg cap de setmana per fer tasques de pavimentació que provocaran restriccions de trànsit a diversos carrers de la ciutat, així com d desviaments en diverses línies d'autobusos, ha informat aquest divendres el consistori.

Algunes d'aquestes actuacions estaven previstes per al cap de setmana passat, però es van haver de suspendre a causa de la pluja.

Entre les vies afectades, hi ha el carrer Balmes amb Travessera de Gràcia, la rotonda d'Arc de Triomf, part del carrer Marina, l'avinguda Vallcarca, el passeig Colom, el carrer Lepant i l'avinguda Paral·lel.

Aquestes restriccions comportaran alteracions en diverses línies d'autobusos amb desviaments de les seves rutes que variaran segons el progrés de les obres.

A més, el servei del metro de la L9 estarà interromput entre Bon Pastor i Can Peixauet, i el recorregut de la L10 entre La Sagrera i Gorg continuarà dividit fins al dimarts, quan les dues línies reprendran el seu servei habitual



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia