Societat

Diversió i cautela en la nit del foc a les comarques gironines

Tot a punt als municipis gironins per celebrar la nit de Sant Joan amb revetlles i espectacles pirotècnics

Prop de 30 poblacions rebran la Flama del Canigó per encendre les fogueres

Pràcticament tots els municipis gironins celebren aquest vespre d'una manera o d'una altra la revetlla de Sant Joan. I tothom té a punt el cava, la coca i els petards per viure la nit més curta de l'any i la més màgica. Prop d'una trentena de poblacions a les comarques gironines encendran les tradicionals fogueres amb flama arribada del Canigó. La Generalitat i els Ajuntaments demanen precaució a tothom per evitar accidents, i poder tenir una revetlla plena de diversió, gresca i tradicions, però sense ensurts amb els petards o amb les fogueres.

Aquest any hi ha més punts de venda de petards que l'any passat , amb 100 casetes i 17 locals autoritzats dels més d'un miler que hi ha repartits a tot Catalunya. A més, la delegació del govern espanyol ha autoritzat més espectacles pirotècnics de més de 100 quilos de pólvora. Se'n faran catorze per tot el territori gironí. Als quals se'ls hi ha de sumar 29 més amb menys càrrega explosiva. També hi ha previstos una vintena de correfocs i una trentena d'espectacles amb trabucaires.

L'arribada de la flama nacional i l'encesa de fogueres es farà prop de 400 viles dels Països Catalans. A les comarques gironines hi participen prop d'una trentena de municipis. A Girona ciutat, els actes començaran a les sis de la tarda, amb una cercavila que acompanyarà la flama des de la plaça Independència fins la plaça del Vi. Allà, serà rebuda amb un ball de gegants de la Fal·lera Gironina i aixecada de castells amb els Marrecs de Salt. La lectura dels manifest anirà a càrrec de Marta de Puig, coordinadora de l'ANC a Girona. Els actes són organitzats per l'ADAC i Òmnium.

També es fan actes per rebre la flama a Figueres (a les 20:00 a La Cate), Salt (a partir de les 20:00, recorregut de la flama des de la rotonda de la travessera de Santa Eugènia fins a l'Era del cal Cigarro), Sant Feliu de Guíxols (18:00 al Monestir), Banyoles (arribada a les 20:00), Santa Coloma de Farners (arribada a les 20.00) i la Bisbal (a les 20.0 a la rotonda d'entrada al municipi). També hi haurà actes a Navata, Espolla Sant Llorenç de la Muga, Avinyonet de Puigventós, Capmany, Cantallops, Agullana, Cabanes, Sant miquel de Fluvià , Besalú, Vilajuïga, Flaçà, Bordils, Celrà, Verges, Sant Martí Vell, Sant Jordi Desvalls i Medinyà entre altres. A Molló es celebrarà el 50è aniversaris de l'arribada de la Flama a Coll d'Ares.

LES XIFRES

117
punts de venda de petards
hi ha distribuïts a les comarques gironines, entre casetes (100) i locals (17).
43
espectacles amb fosc artificials
s'han autoritzat a la demarcació de Girona, amb 5.467 quilos de pólvora.
400
municipis dels
Països Catalans rebran la Flama del Canigó per encendre les fogueres de la vigília de Sant Joan.

Revetlla popular a les ribes del Ter, a Girona

A Girona hi ha revetlla popular a les Ribes del Ter. Hi haurà gimcana, sopar, espectacle dels diables i concerts de quatre grups. I als jardins Fora Muralla, també es farà el Folc de Sant joan.

Horari especial a les terrasses de Girona, algunes fins a les 2.30 h

Les terrasses de Girona aplicaran avui per la revetlla de Sant Joan un horari excepcional i especial que en les zones menys restrictives permetrà tenir obertes les terrasses fins a dos quarts de tres. Al Barri Vell estaran obertes fins a la una de manera excepcional, ja que habitualment tanquen a mitjanit i a la zona B tancarà a dos quarts de dues. Des de la Fecasarm es reclama que aquests horaris es mantinguessin tot l'estiu per la rendibilitat dels negocis.

Ocupacions fins al 75% als hotels de la demarcació de Girona

Segons la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines les estades de Sant Joan seran majoritàriament entre una i dues nits amb ocupacions d'entre el 40% i el 75% a la província de Girona. El perfil de turisme que s'espera és majoritàriament familiar i de parelles de mitjana edat. També hi haurà presència de turistes estrangers. Atès que aquest any la festivitat no cau en un pont, la Federació espera una ocupació una mica més baixa que l'any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu