Societat

Un vaixell carregat d'immigrants i refugiats s'enfonsa davant la costa de Líbia

Les autoritats informen que centenars de persones podrien haver mort en quedar atrapades a la bodega

Un vaixell carregat amb immigrants i refugiats s'ha enfonsat davant de la costa de la ciutat líbia de Zuwara aquest dijous. Les autoritats han informat que hi podria haver centenars de morts.

Un responsable de seguretat a Zuwara, que ha demanat no ser identificat, ha indicat que hi havia centenars de persones a bord i que aparentment moltes estaven atrapades a la bodega del vaixell quan va naufragar. “Un centenar d'immigrants ha sobreviscut”, ha afegit.

Les persones que viatjaven al vaixell provenien de l'Àfrica subsahariana, Marroc, Síria, Pakistan i Bangladesh, ha precisat la mateixa font.

Un altre funcionari i un periodista han confirmat el naufragi, però no han pogut oferir informació sobre víctimes.

La Guàrdia Costera italiana, que coordina les operacions de rescat de la Unió Europa a les aigües davant la costa de Líbia, no ha confirmat de moment l'accident.

Zuwara està situada a prop de la frontera amb Tunísia i és una de les principals plataformes per a les operacions dels traficants que traslladen immigrants cap a Itàlia.

Més de 2.300 persones ja han mort des de principis d'any intentant arribar a Europa per mar. En el conjunt de l'any passat es van registrar 3.279 víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia