VERDÚ (Urgell)

Festa de la Verema i el Vi

Cames a punt per «piar» fort

Salva R. Alberch, actor i cantant dels Lax'n'Busto, és l'encarregat del pregó de la Festa de la Verema d'enguany, la qual rememora com es portava a terme el procés de la verema fins fa relativament pocs anys. La programació segueix la línia d'altres anys, amb molta oferta d'actes, i com a novetat introdueix un correfoc, que es farà dissabte al vespre. Un dels actes més tradicionals continua sent el concurs de piar –a la vila s'anomena així el procés de trepitjar el raïm–, on els veïns competeixen per aconseguir el màxim de most en un temps rècord. És tradició també que al concurs de piar el segueixi el de sardanes, en què participen colles de tota la província. Tampoc es pot perdre la GranPiada de l'endemà.

Del 10 al 12 d'octubre. Al centre del poble. Actes durant tot el dia. Tel. 973 34 70 07.

Més festes de vi

J.PEÑA

Altres poblacions que celebren aquest cap de setmana festes entorn del vi són Font-rubí, Castellví de la Marca i la Granada, que en aquesta edició engloba el vintè aniversari de la Pujada del Ruc al campanar, un acte espectacular de llum, foc i color.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.