Societat

El concurs de collir avellanes i una cursa, nous al·licients de la 21a fira de Brunyola

La Generalitat, el Consell Comarcal i l'Ajuntament treballen per crear una marca de qualitat de l'avellana

La festa començarà demà i durarà tot el cap de setmana

Brunyola celebra el cap de setmana una de les fires més emblemàtiques de la comarca de la Selva, organitzada al voltant del producte estel·lar d'aquesta població, l'avellana. Plenament consolidada (arriba a la 21a edició), incorpora novetats destacades, com ara la primera cursa de muntanya, batejada amb el nom d'Avellana Límit, i el concurs de collir avellanes a mà, que s'afegeix al ja clàssic concurs d'esclovellar avellanes.

La presentació dels actes de la fira es va fer ahir a Girona, amb l'alcalde de Brunyola, Francesc Johé; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el director dels serveis territorials d'Agricultura, Vicenç Estañol. Johé no es va estar de relatar les bondats del principal conreu del municipi, i va convidar tothom a visitar Brunyola el cap de setmana, mentre que Estañol va aportar una visió més tècnica. Va avançar que els productors d'avellana es plantegen dos reptes que volen assolir aproximadament en un any: acostar els productors i els transformadors (pastissers i gastrònoms), amb la possibilitat de fer també una marca de qualitat com la que ja té Poma de Girona, i fer producció integrada, un conreu entre la producció ecològica i la convencional.

Johé va parlar de la proximitat de Brunyola amb Girona (a 20 minuts en cotxe) i va destacar que s'ha aconseguit fer tot un seguit d'activitats complementàries a la fira per donar-hi cada any més atractius, gràcies a la coorganització amb el Consell Comarcal de la Selva.

La Fira de l'Avellana comença demà al matí amb la 1a cursa Avellana Límit, que té dos recorreguts, un de 10 quilòmetres que es pot fer en família (la sortida és a les 9.30) i un altre de més exigent (22 quilòmetres). El mateix dia hi ha el pregó de la fira, vermut, taller de piruletes (una altra novetat) i taller de remeis naturals, i el concert Avellana Jove (a les 11 de la nit). Diumenge es fan les jornades tècniques i els concursos de collir i esclovellar avellanes, entre altres actes. El programa de la fira es pot trobar al web www.brunyola.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia