Societat

Masella assegura neu a la vall més pintoresca

Ha instal·lat canons al torrent de Coma Oriola, que dóna accés a les pistes negres més apreciades

Al Pirineu de Lleida, Baqueira-Beret obre el 21 d'aquest mes

Masella ha assegurat la innivació del sector de l'Isard resseguint el torrent de Coma Oriola i, d'aquesta manera, facilita l'accessibilitat a una de les valls més pintoresques d'aquesta estació d'esquí ceretana. En concret, hi ha canons de neu produïda al llarg de la pista vermella de tres quilòmetres de la zona i que serveix d'accés també a les pistes negres Tub, Extrema i Fonda. A part, ha dut a terme millores a altres punts de la xarxa de canons ja existent, com a la Coma de Das, i ha millorat la infraestructura que la fa funcionar per estalvi energètic i per ampliar la seva potència. D'entre el paquet de les altres millores, destaca la del tram de la carretera GI-400, que dóna accés a l'estació de Masella, entre la collada de Toses i la cruïlla de Das.

Al Pirineu lleidatà, Boí-Taüll s'ha fixat el 21 de novembre com a data d'inici de l'activitat. Una setmana després ho vol fer Baqueria-Beret, mentre que les estacions pallareses d'Espot, Port Ainé i Tavascan s'esperen pel pont de la Puríssima, la data clàssica d'inici de la temporada d'esquí.

De moment, com al Pirineu gironí, la neu ha començat a fer acte de presència aquesta setmana, enfarinant els pics més alts, sobre la cota 2.500. Però el sector fa front a l'arrencada de la temporada amb optimisme i havent fet un esforç per ampliar l'oferta.

En total, les estacions d'esquí lleidatanes tindran disset quilòmetres esquiables més que l'any passat. Baqueira-Beret ha fet reformes i ara té 155 quilòmetres esquiables, quatre més que la temporada passada, mentre que Espot i Port Ainé obren nou quilòmetres més de pistes, i ja en tenen 75, entre les dues estacions pallareses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia