Societat

Societat

García Prieto només reconeix haver fet ús personal de la Visa de la Fecac

Francisco García Prieto va reconèixer ahir, davant el titular del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona, haver fet ús personal de la targeta Visa de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (Fecac). García Prieto va comparèixer en condició d'imputat en la investigació que du a terme aquest jutjat per la seva gestió al capdavant de l'organització que va dirigir durant 28 anys i de la qual s'hauria apropiat, indegudament, prop de 2 milions d'euros, segons les acusacions. L'ús de la VISA és l'única irregularitat que García Prieto va reconèixer, tot i que ho va voler justificar pel fet que es tractava de despeses de reparació del seu vehicle l'ús del qual estava relacionat amb la seva activitat al capdavant de l'entitat andalusista.

L'expresident de la Fecac va negar qualsevol irregularitat en la gestió dels beneficis de la Fira d'Abril i en la gestió de les subvencions rebudes per part de les administracions públiques. Si en un i altre cas hi pot haver alguna irregularitat ho va atribuir a les secretàries de la Fecac que li portaven la documentació que ell signava o a l'estratègia dissenyada pel bufet d'advocats que l'assessorava. Prieto també va negar haver afavorit els seus fills en la venda de begudes alcohòliques a la fira i va explicar de manera poc convincent la forma de funcionar de la Fecac amb dues estructures jurídiques paral·leles, l'associació i la fundació, que controlava ell.

García Prieto, els seus fills i altres gestors de la Fecac s'enfronten a les acusacions de delicte continuat d'apropiació indeguda, falsedat documental i frau de subvencions. Amb relació a aquest últim, la Diputació de Barcelona és l'única administració que ha subvencionat la Fecac que s'ha dirigit al jutjat per demanar informació sobre el cas i valorar una possible personació. També l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha iniciat els tràmits per revocar quatre de les subvencions que al seu dia va concedir a la Fecac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia