Societat

La joventut de Paiporta reclama mesures per a acabar amb els assassinats de dones

L'alumnat dels instituts de Paiporta s'ha concentrat aquest dimecres a les portes de l'Ajuntament per a reclamar a les institucions mesures i mitjans que permeten acabar amb els assassinats de dones a mans de les seues parelles i ex parelles

En la concentració amb motiu del dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, una dotzena de joves han llegit els comunicats de cadascun dels seus centres, els IES La Sénia i Andreu Alfaro, i el Col·legi La Inmaculada, convidats per l'Ajuntament a sumar-se a aquest dia reivindicatiu.

En els seus discursos, els joves han alertat de l'obstacle per a la igualtat que suposa l'assassinat de desenes de dones cada any, que sumen un total de 800 des del 2003, quan es van encetar els registres oficials.

Així mateix, han assenyalat l'educació com la clau per a previndre aquesta lacra social. Els i les joves de Paiporta han llençat també missatges a totes aquelles persones maltractades, en el sentit de que no s'han de sentir soles, que estan acompanyades, i que no han de tindre por de denunciar a la mínima sensació de maltractament de qualsevol tipus.

En l'acte del dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones han participat, a més de centenars de joves paiportines i paiportins, la corporació municipal al complet i les treballadores i treballadors de l'Ajuntament, així com multitud de veïnes i veïns de Paiporta, concentrats a l'esplanada enfront del consistori.

Després dels diferents parlaments, s'ha llegit el nom de totes les víctimes de la violència masclista de l'últim any, noms que estaven escrits en cintes morades que seguidament s'han nugat a la reixa d'entrada a l'Ajuntament. D'aquesta manera, s'intenta que el seu record no s'esborre.

També s'ha penjat una última cinta anònima, en homenatge a aquelles víctimes no reconegudes pels registres: les dones que se suïciden, els casos per resoldre, les i els acompanyants de les víctimes que han perdut la vida a mans dels maltractadors, i els seus fills i filles també assassinats, i que no computen en aquesta xifra total. Un minut de silenci ha servit per tancar l'acte.

Premi Carolina Planells

També aquest dimecres, dins dels actes del 25N, s'ha comunicat el nom de les persones guanyadores dels premis Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere, guardó literari que porta el nom d'una paiportina assassinada en un crim masclista.

El jurat ha decidit que, en categoria d'adults, el premi siga per a Etna Miró Escobar, de Lleida, per la seua obra ‘Nunca quisimos ser herorínas'. En categoria juvenil, el guardó ha sigut per a ‘Diario de un maltratador', de Noelia Vargas Caño de Ortuella, de Biscaia.

El premi especial per al millor treball presentat per concursants de Paiporta en categoria juvenil ha recaigut en ‘Tocant fusta', de Carla Melgoso. En categoria d'adults, s'ha declarat el concurs desert. Els guardons s'entregaran dins de la Setmana de la Dona de Paiporta, el proper mes de març. També aleshores es presentarà l'edició en paper dels relats guanyadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt