Societat

La xifra d'immigrants i refugiats arribats a Europa frega el milió

Gairebé 991.000 persones creuen les fronteres de la UE per terra i mar aquest 2015

Milers de presones continuen desembarcant a les costes europees malgrat el mal temps i les baixes temperatures

Gairebé 991.000 refugiats i immigrants han arribat per terra i per mar des de començament d'any a Europa. Es preveu que el número de desplaçats arribi al milió en els pròxims dies, segons ha anunciat l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). La xifra serà almenys quatre vegades superior la registrada el 2014.

Segons les xifres d'aquest organisme, fins a la data han desembarcat a Europa per mar 956.456 persones i un total de 3.695 han mort en la travessia. 806.919 han arribat a les coste europees per Grècia; 150.317 per Itàlia; 3.845 per l'Estat espanyol; 269 per xipre, i 106 por Malta. La majoria de les víctimes mortals han perdut la vida creuant el Mediterrani Central (2.889), davant les costes d'Itàlia i Malta; 706 al Mediterrani oriental (Grècia i Xipre), i 100 a l'Occidental (Estat espanyol).

Per terra han estat 34.215 els que han creuat les fronteres de la Unió, la majoria a través de els fronteres de Bulgària i Grècia amb Turquia.

“Veiem fluxos tan forts a aquestes altures d'any que potser el dimarts, potser fins i tot abans, l'OIM estima que se superarà la xifra d'un milió (...) això és extraordinari”, ha subratllat el portaveu de l'OIM, Joel Millman.

D'altra banda, Millman ha indicat que hi ha hagut 422 morts al mar des del passat 16 d'octubre, fet que suposa una mitjana de set al dia.

Malgrat l'empitjorament del temps i les baixes temperatures, les travessies entre Turquia i Grècia continuen sent milers. Només el passat dimarts, 15 de desembre, es van registrar 4.300 entrades a Grècia des de Turquia, dos terços de les quals a l'illa de Lesbos.

“Òbviament això és molt alarmant i no esperem un hivern com el de l'any passat, però pel que podem veure els fluxos segueixen forts i perillosos”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia