Societat

Intervenen 375 quilos de “cocaïna negra”

Els detinguts processaven la droga en una nau de Torrelles de Foix

La Guàrdia Civil ha intervingut 375 quilos de cocaïna en una operació d'àmbit internacional amb epicentre a Torrelles de Foix (Alt Penedès), on la banda tenia un laboratori per processar la droga. L'operació, que ha tingut la col·laboració de la DEA dels Estats Units, s'ha saldat amb sis detinguts: un espanyol, tres veneçolans i dos italians.

La xarxa estava dirigida des de Veneçuela, des d'on s'enviava la cocaïna. Precisament una pista sobre un enviament per via marítima a les Canàries va ser la que va posar en alerta les autoritats americanes, que al seu torn van posar en coneixement del cas la Guàrdia Civil.

Durant la investigació, els agents van detectar que l'organització estava introduint la droga barrejada amb una substància sòlida de color fosc que feia gairebé impossible la seva detecció. Després, la “cocaïna negra” era tractada químicament a la nau de Torrelles per separar-la de la part solidificada i iniciar-ne la distribució.

En l'embarcació de les Canàries, els agents hi van trobar 318 quilos de “cocaïna negra” oculta en planxes al dipòsit de combustible. A Torrelles, a més de 57 quilos de pasta de cocaïna i més de mil litres de productes químics, també s'hi van trobar dues pistoles i munició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia