Societat

Societat

Orgull ‘posturil' de Ponent

El llibre ‘Sóc de l'oest' continua despertant interès i omple en la seva presentació a Balaguer

Dóna suport a dotze causes solidàries

Una màscara, un barret de l'Aplec del Caragol, un llibre, dotze campanyes solidàries i desenes de milers de seguidors a les xarxes socials acompanyen allà on va el Senyor Postu, el misteriós personatge emmascarat que, tot fent paròdia del postureig de les xarxes socials, va irrompre gairebé sense voler-ho en la vida social lleidatana l'any 2013, tot reivindicant i posturejant Lleida i les terres de Ponent sense cap mena de complex. Divendres el Senyor Postu va omplir la llibreria L'Argonauta de Balaguer, un establiment que ha obert recentment i que intenta posar un granet de sorra en la reactivació de la vida cultural balaguerina amb concerts, presentacions, sessions de contacontes, clubs de lectura i una acurada selecció dels llibres als seus prestatges, que van molt més enllà de les novetats comercials.

El Senyor Postu no va decebre els seus seguidors: naturalitat, orgull lleidatà, selfies posturils i uns quants punyals als camacus. A l'hora d'explicar el perquè de tot plegat, el Senyor Postu es va posar una mica seriós i va detallar un per un els projectes solidaris en què participa: famílies amb persones amb síndrome de Down, Alzheimer, afectades pel càncer de mama, beques menjador, la Creu Roja i l'alimentació infantil, entre d'altres. Els diners de les xapes amb lemes posturils van destinats als projectes de les associacions amb qui col·labora. I de moment el postureig solidari i lleidatà del Senyor Postu agrada. El llibre Sóc de l'oest ja va per la segona edició i apunta cap a un altre Sant Jordi d'èxit. L'editor, Josep Gelonch (editorial Fonoll), que s'obre camí des de Juneda amb projectes literaris que van de la poesia a l'assaig històric o la novel·la, també ha apostat per aquest nou lleidatanisme jove i irreverent que representa el Senyor Postu, amb Lo lleidatà és fàcil, de Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta. Són dos fenòmens que mostren que el lleidatanisme ha enterrat el victimisme enfadós i l'ha canviat per un orgull fresc, natural, irreverent i amb un sentit de l'humor que ja no implora l'atenció de l'altre costat de la Panadella, sinó que es proclama a ell mateix, com diu el Senyor Postu, “a Lleida molem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona