Societat

Estudiants de la UAB fan una marxa a peu fins al Parlament contra el 3+2

Els manifestants han tallat la C-58 i la N-150 i han provocat diversos quilòmetres de retencions

Volen arribar fins al Parc de la Ciutadella

Un grup d'uns 300 estudiants des de la UAB han tallat aquest dimecres al matí la C-58, al seu pas per Badia del Vallès, i han iniciat una marxa a peu des d'aquest punt fins al Parlament de Catalunya, on aquest dijous es debatrà una moció de la CUP per aplicar una moratòria del 3+2. El tall s'ha produït en sentit Barcelona i després que els manifestants hagin esquivat diverses dotacions dels Mossos, que els esperaven a l'alçada de les Quatre Columnes, al lateral de la B-30. Finalment, els estudiants han travessat el campus i han iniciat la protesta a la C-58, per on han ocupat el carril dret fins que els Mossos els han desviat a la N-150 per on continuen la marxa fins arribar al Parlament, on arribaran entre quatre i cinc de la tarda.

Els estudiants formen dues files índies i caminen per la part dreta de la carretera cridant consignes contra el decret del 3+2 i consignes com 'El futur és nostre', 'Així així, ni un pas enrere' i 'L'únic terrorista, l'Estat capitalista”. Poc abans del migdia, els manifestants han arribat a Cerdanyola del Vallès per la N-150.

La moció presentada per la CUP, que es debatrà aquest dijous al Parlament, també reclama que durant aquesta legislatura se “salvaguardin” els ensenyaments universitaris existents “a l'espera de tenir un debat de fons sobre el model universitari català en el context del Procés Constituent”.

Així, la formació anticapitalista reclama mentrestant que no s'iniciïn els graus de tres anys a les universitats públiques previstos pel curs que ve i que es garanteixi que no es produirà cap increment en el nombre de places de màster que no pertanyin en el sistema públic. En aquest sentit, demana la CUP demana que si hi ha increments de places en màsters privats no vagi “en detriment” de la proporció d'oferta pública.

Així mateix, s'emplaça a iniciarà un debat a partir del setembre que ve amb tots els estaments de la comunitat universitària , es reclama que no s'augmenti el preu per crèdit ECTS ni de grau ni de màster durant aquesta legislatura i que el preu de les matrícules es rebaixi primer un 30% fins arribar a la seva “gratuïtat real” més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona