Societat

Societat

Violència sexista

Dues lesbianes denuncien una agressió a Badalona

L'atac d'uns individus es va iniciar a les portes d'un bar d'Artigues per una discussió de civisme però va derivar en una acció homòfoba

Els Mossos traslladen la denúncia a la fiscalia de delictes d'odi i discriminació

Una parella de dones del barri d'Artigues, a Badalona, va ser agredida dijous a la nit a les portes d'un bar del carrer Balmes per un grup d'individus que mentre les pegaven proferien frases contra la seva condició sexual. Els fets es van iniciar quan els agressors, un grup de quatre segons les víctimes, estaven fent servir els cotxes estacionats a la via pública per dipositar-hi el sopar i les begudes que els havia servit un negoci que reuneix múltiples queixes del veïnat de la zona.

Quan les dues dones van recriminar als joves que fessin ús del seu cotxe, els presumptes agressors, segons consta en la denúncia interposada als Mossos d'Esquadra, van començar a insultar-les i en breu van passar a les mans, sobretot contra una de les dues dones, que fins i tot va rebre diversos cops de peu quan ja era a terra. Les dues dones van ser traslladades en ambulància a un hospital, on els van diagnosticar diverses lesions de caràcter lleu.

Bona part dels insults que van acompanyar l'agressió física guardaven relació amb la tendència sexual de les dues dones, segons es pot llegir en la denúncia. “Bollera”, “et menjaràs la meva pixa” o “no tens tetes” en són alguns exemples. Les dues dones van assegurar ahir que els presumptes agressors són coneguts a la zona, ja que viuen al barri veí de Sant Roc. Respecte al bar del carrer Balmes, l'associació de veïns d'Artigues ja va fer arribar una carta al govern local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) per queixar-se de les molèsties que genera. Quan les dues agredides van tornar de l'hospital, pels volts de les dues de la matinada, el local continuava obert, segons expliquen.

Les dues dones, que són parella des de fa onze anys, lamentaven ahir la dificultat que representa ser lesbiana en una zona amb molts problemes de desestructuració social. “Gairebé hem de dissimular que som parella”, es queixaven.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre el tema i ahir no havien identificat encara els possibles agressors, als quals s'atribueixen dos delictes d'amenaces i de lesions lleus. En paral·lel, els Mossos han traslladat l'atestat del cas a la fiscalia de delictes d'odi i discriminació, que determinarà si imputa un delicte als agressors, un cop siguin localitzats, pel tracte degradant cap a les dues dones.

El govern de Badalona ha demanat tota la informació als Mossos d'Esquadra sobre els fets de dijous i es diu que es va enviar la Guàrdia Urbana al lloc dels fets. En paral·lel, l'executiu local ha condemnat l'agressió i l'atac homòfob que van patir les dues veïnes d'Artigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia