Administracions

Renovaran a Palamós i Calonge un gran col·lector d'aigües residuals

Es tracta de substituir 170 metres d'una canonada arran del mal estat estructural actual, amb fissures i pèrdua d'estanquitat

Les obres de millora del sector del Palmar de Palamós comporten un segon i important projecte que consistirà a reemplaçar 170 metres de l'actual canonada del col·lector d'aigües residuals. Aquesta intervenció, que el govern d'ERC-CiU considera prioritària, es fa arran del mal estat de l'estructura, amb fissures i pèrdua d'estanquitat, ja que està al límit de la seva vida útil. El projecte es durà a terme al carrer del Mar, que serveix de límit, en aquest sector, entre els termes de Palamós i Calonge.

Segons va explicar l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, aquesta actuació permetrà “millorar les condicions hidràuliques del tub i augmentar d'aquesta forma la seva capacitat” i, al mateix temps, minimitzar els treballs de manteniment que amb l'actual col·lector són molt sovintejats. “El col·lector actual, construït a la dècada dels seixanta, ha patit en els darrers anys anomalies estructurals, amb fissures, despreniments i pèrdua d'estanquitat, la qual cosa el situa al límit de la seva vida útil”, destaca Puig.

L'actuació preveu la col·locació d'un col·lector de PVC de secció variable, ajustat a la demanda de servei, que va dels 315 mm a l'avinguda de Catalunya als 630 mm al punt més baix de connexió al col·lector de formigó existent.

La construcció d'aquest nou col·lector té un pressupost d'uns 60.400 euros, que finançarà íntegrament el Consorci de la Costa Brava.

Les obres d'aquesta canonada de 170 metres s'ha previst que s'iniciïn el mes que ve i es duran a terme en paral·lel a les del carrer del Palmar.

LA FRASE

El col·lector actual, construït a la dècada dels seixanta, ha patit en els darrers anys moltes anomalies
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

LA XIFRA

170
metres
és la llargada de la canonada del col·lector d'aigües residuals que s'haurà de substituir totalment

Augmentar la capacitat i reduir despeses

L'actuació que es vol fer al carrer del Mar és, segons destaca l'alcalde, important perquè l'equip de govern, d'ERC-CiU, vol millorar les condicions hidràuliques de la canonada per augmentar, d'aquesta manera, la seva capacitat i, al mateix temps, minimitzar els treballs de manteniment, neteja, desembussada, enfonsament i reparacions a la calçada, que actualment són necessaris massa sovint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona