Administracions

Municipal

Insten a renovar protocols contra l’assetjament a la Policia Local de Sant Feliu

La Inspecció de Treball dona un mes al consistori per actualitzar el pla del 2009 i fer-ne un de nou per resoldre conflictes

Demana que es revisin casos de risc

La Inspecció de Treball, en una resolució adreçada a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, insta el consistori a actualitzar en un termini d’un mes el protocol contra l’assetjament laboral del 2009 i fer-ne un de nou sobre resolució de conflictes entre la plantilla. També, “vigilància de la salut” i l’estat psicològic de treballadors després de baixes prolongades i casos de risc, amb especial èmfasi en agents de la Policia Local, però també entre personal de Serveis Econòmics, Recursos Humans, Cultura i la brigada municipal, a instància d’una denúncia cursada per la secció sindical de CSIF.

El regidor Jordi Vilà, delegat de les competències de Seguretat, assumia ahir que “si s’han de revisar protocols, es farà”, però inscrivia el gros de conflictes en el cos policial en tres casos de baixes de llarga durada, un dels quals “a punt d’assolir l’edat de jubilació i dos més que s’encaminen cap a la invalidesa laboral permanent”. Vilà argumentava que han treballat per compensar aquestes baixes amb la convocatòria de tres noves places –dues per concurs i una altra amb mobilitat horitzontal d’algun agent en un altre municipi– i que el 2017 preveuen continuar incrementant la plantilla, en què l’edat elevada d’alguns efectius ha coincidit amb la impossibilitat de convocar places pel decret estatal de racionalització de finals del 2011.

Els representants sindicals, però, a més de l’antiguitat dels protocols, qüestionen la seva posada en pràctica, “meteòrica” en alguns casos, però amb lentitud en d’altres. I asseguren que hi ha una desena de situacions conflictives, algunes denunciades i d’altres latents, entre tots els treballadors del consistori.

Sense notícies pels problemes en equipaments

La Inspecció de moment no s’ha pronunciat sobre les deficiències denunciades per la junta de personal a les Vetlladores i nou equipaments municipals més. El consistori ha aportat la documentació requerida al setembre, però encara no hi ha resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona