Administracions

Municipal

Grans taxes congelades a Sant Feliu, però més pressió als habitatges d’ús turístic

El tripartit local, CiU i GdC aproven que immobles turístics paguin, com un petit hotel, 282 euros a l’any de residus

Bonificaran l’IBI a finques de lloguer social

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i el PSC) va fer prosperar dilluns, en un ple extraordinari, la seva proposta de modificació de les ordenances fiscals per al pròxim exercici del 2018, marcada per la congelació dels grans tributs (IBI i vehicles), i també la taxa d’escombraries, neteja i clavegueram, però amb un increment del gravamen per a totes les finques registrades com a habitatges d’ús turístic.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, va argumentar l’increment per homogeneïtzar els rendiments que els propietaris obtenen de l’explotació dels habitatges i la competència que suposen per al sector hoteler. La mesura, que va prosperar amb el suport de CiU i Guíxols des del Carrer, preveu que el rebut d’escombraries, neteja i clavegueram de cada finca d’ús turístic s’elevi fins als 282 euros anuals, el mateix import que han de satisfer els hotels d’entre 1 i 15 habitacions. Pere Albó (MES) es va abstenir i va defensar que “es podria filar més prim”. El consistori té donades d’alta unes 800 finques en el registre d’habitatges amb ús turístic.

Pel que fa a l’IBI, congelació a banda, la gran novetat és la bonificació d’un 95% per als propietaris d’habitatges buits que els posin en lloguer social a través de les borses local, catalana o estatal. També hi ha novetats burocràtiques per aplicar de manera automàtica les exempcions en el tribut de circulació als vehicles no contaminants, sense necessitat que els titulars les sol·licitin, o fraccionar fins a 36 mensualitats els deutes pendents sota la supervisió dels Serveis Socials.

Albó i CiU, en canvi, van votar en contra de l’increment d’un 3,25% en la taxa que grava l’ocupació de la via pública, que s’incrementarà un cèntim de 0,31 a 0,32 euros per metre quadrat i dia per als negocis amb terrasses o expositors exteriors. Muñoz va defensar que la legislació els atorgaria marge per cobrar fins a 0,72 euros i que el preu es mantenia invariable des del 2009.

LA XIFRA

800
habitatges
d’ús turístic hauran de pagar 282 euros anuals per la recollida de residus i el clavegueram el 2018.

Recés durant la casserolada per Cuixart i Sànchez

El ple extraordinari va començar, si fa o no fa, a la mateixa hora que se sabia la notícia que la jutgessa Carmen Lamela, de l’Audiencia Nacional, havia ordenat l’ingrés a la presó incondicional per als presidents de l’ANC i Òmnium. El grup de CiU va demanar un recés quan el soroll de la casserolada al carrer es començava a sentir des de l’interior de la sala. En acabar una de les rèpliques en curs, l’alcalde, Carles Motas, va concedir la pausa. La sessió va finalitzar amb posterioritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona