Administracions

Municipal

Sant Feliu retira el concurs del projecte del Thyssen per ajustar-lo al marc legal

El Col·legi d’Arquitectes (COAC) va al·legar que el contracte s’ha de fer restringit a cinc propostes, segons la llei d’arquitectura

El tràmit s’allargarà un mes i mig

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha decretat el “desistiment” de l’anunci de concurs públic per adjudicar el projecte executiu de reforma i ampliació del monestir i d’urbanització de l’entorn per situar-hi el futur Museu Carmen Thyssen. La decisió es va adoptar el dia 19, després que el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) al·legués que l’adjudicació està subjecta “a l’article 18 de la llei 12/2017, del 6 de juliol, de l’arquitectura”, que preveu, entre altres preceptes, la celebració d’un concurs restringit a la presentació d’un màxim de cinc ofertes per part d’estudis amb solvència tècnica i experiència acreditada. I la intervenció d’un jurat.

D’aquesta manera, el regidor d’Urbanisme i Contractació, Josep Saballs, avança que les línies establertes en l’avantprojecte i la concepció de l’equipament es mantenen, però hauran d’ajustar el plec de condicions que regeix el procediment i repetir l’aprovació i la convocatòria, tràmits que esperen resoldre “en un mes o un màxim d’un mes i mig”. Saballs hi afegeix que el precepte del concurs restringit es fa, sobretot, per acotar les despeses que implica l’elaboració de cada oferta, en què a més de la feina arquitectònica n’hi ha d’enginyers i altres professionals, com ara el càlcul de les estructures.

El desistiment, explica l’edil, s’ha fet abans que s’arribés a presentar cap oferta. Havien rebut algunes trucades d’interessats, però els van avisar que no les registressin i ho van acceptar, per no complicar més la situació havent-les de descartar.

LES XIFRES

5
propostes
hauran de competir en un concurs restringit, totes de màxima solvència segons la llei d’arquitectura.
45
dies
és el termini màxim en què el govern guixolenc espera poder tornar a repetir la convocatòria.

El volen tenir ja cap a l’estiu de l’any vinent

El projecte del Museu Thyssen es va posar a concurs amb un pressupost de 121.000 euros, assumits íntegrament pel consistori. El propòsit és que estigui acabat abans de l’estiu que ve, per tal que la rehabilitació i museïtzació del monestir comencin com més aviat millor i pugui obrir el 2020. La posada a licitació del projecte és el primer pas per fer realitat l’ambiciós equipament, una inversió de 6 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona