Administracions

S’amplia l’impost metropolità als 18 municipis de la segona corona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar ahir l’ampliació del tribut metropolità als 18 municipis de la segona corona, el primer pas perquè aquestes localitats formin part de la primera corona tarifària i els seus habitants paguin menys per usar el transport públic. D’aquesta manera, els 36 municipis de l’AMB pagaran aquest tribut, que grava sobre l’IBI, i tindran les mateixes obligacions però també els mateixos drets pel que fa a les tarifes del transport integrat que els 18 municipis que ja estan en la primera corona.

Municipis metropolitans de la segona corona com ara Molins de Rei, Sant Cugat i Cerdanyola reclamen des de fa temps entrar a la primera corona i beneficiar-se del preu dels títols de transport d’una zona, en alguns casos la meitat de preu que els de dues zones. Si així ho aprova la Generalitat, el canvi es faria efectiu l’1 de gener i hi haurà així una única zona tarifària metropolitana. L’ampliació de la integració tarifària tindrà un cost aproximat de 23,1 milions d’euros, mentre que els ingressos per l’impost metropolità als nous municipis sumaran 17 milions d’euros. Hi haurà un dèficit, doncs, de 5,9 milions d’euros que l’AMB està estudiant com cobrir amb la Generalitat.

“La millora dels preus i dels serveis als municipis metropolitans de la segona corona és imprescindible per facilitar un veritable canvi d’hàbits entre la ciutadania cap a una mobilitat més sostenible i neta”, va valorar ahir el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, en l’aprovació de la nova ordenança fiscal de l’impost. El tribut s’apujarà un 2,2% el 2019 i la recaptació total serà de 123 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona