Administracions

Palafrugell apostarà pel Museu del Suro el 2019

És una de les inversions del pressupost per al 2019, que s’aprovarà avui

L’equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell, d’ERC i CiU, ha enllestit el pressupost per al 2019, que puja a 36.847.901 euros. Aquest pressupost, que avui es debatrà en el ple, inclou l’ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el Consorci Fraternal-Mercantil.

Les principals inversions per a l’exercici 2019 es destinaran a les obres de construcció d’un dipòsit municipal de vehicles; a la transferència de capital a la Diputació de Girona per poder executar la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro, i a la substitució de l’actual caldera de calefacció de gasoil de l’escola Barceló i Matas per una de biomassa.

Modificacions

El pressupost és lleugerament inferior al del 2018, concretament en uns 240.000 euros, a causa principalment de la dissolució dels dos instituts i de la finalització de les subvencions de la Generalitat pel pla de barris. D’altra banda, les inversions també es redueixen. Aquesta reducció s’explica en gran part per la decisió de no pressupostar l’obra de remodelació urbana de la Marineda fins que no s’hagi presentat el projecte i també per la finalització dels ingressos del projecte de pla de barris.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell (ERC), “el pressupost per a l’any vinent pretén millorar la gestió administrativa municipal i enfortir els serveis municipals, principalment els destinats a les persones més vulnerables. D’altra banda, també hem procurat no incrementar la pressió fiscal ni als ciutadans ni a les empreses”.

Per la seva banda, Albert Gómez (CiU), primer tinent d’alcalde i soci de govern d’ERC, destaca que “les inversions previstes per a l’any vinent s’han plantejat en coherència amb tots els projectes que ja s’estan realitzant, amb l’objectiu de finalitzar-los i consolidar el model de poble que volem tenir, amb una clara aposta per la millora dels equipaments i la sostenibilitat. L’ajust del capítol d’inversions respon a la voluntat de l’equip de govern que sigui més realista i que es pugui executar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona