Administracions

Santa Cristina desmenteix SOS Costa Brava

L’alcalde, Xavier Sala, diu que és fals que el nou POUM prevegi 5.000 habitatges nous i els rebaixa a 638

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro desmenteix les declaracions de SOS Costa Brava, que va assegurar en una roda de premsa, la setmana passada, que l’avanç de POUM aprovat preveia un creixement “desproporcionat” de més de 5.000 habitatges. L’arquitecte redactor del projecte, Xavier Canosa, va assegurar ahir en declaracions a l’ACN, que aquesta xifra no s’ajusta a la realitat perquè dels 4.754 habitatges previstos en sòl urbà consolidat en el pla vigent, 3.285 ja s’han construït. L’avanç, però, redueix aquesta xifra als 4.526 i preveu que se’n puguin executar uns 750. Pel que fa al sòl urbanitzable de creixement, Canosa ha recordat que el planejament actual preveia 2.255 nous habitatges i que a l’avanç de POUM aquesta xifra es redueix fins als 638. Una dada, ha insistit, que encara podria rebaixar-se més en funció del procés de participació ciutadana.

L’equip de govern de Santa Cristina d’Aro ha volgut desmentir avui les declaracions que SOS Costa Brava va fer la setmana passada en relació amb l’avanç de POUM que l’Ajuntament està tramitant. L’alcalde, Xavier Sala, va assegurar que les afirmacions no s’ajusten a la realitat i que, contra el que diu l’entitat, el planejament que proposen suposarà desclassificar sòl per evitar més habitatges al municipi. Una dada, insisteix, que encara pot reduir-se més en funció del procés de participació ciutadana que es farà a partir d’ara. A més, l’arquitecte ha assegurat que en tots els casos es tracta de sectors ja urbanitzats perquè els que encara no s’havien executat s’han desclassificat. Canosa va insistir que l’avanç de POUM és un document inicial i que encara hauran de fer-se moltes aportacions noves. De fet, ha recordat que tenien tres opcions: mantenir l’actual planejament (aprovat l’any 2008 i suspès parcialment pel TSJC), fer-hi modificacions o fer una nova proposta. “Hem escollit fer una proposta clarament de decreixement”, assegura Canosa.

LA XIFRA

638
habitatges
és el que preveu el nou POUM i, segons l’Ajuntament, es pot encara desclassificar més sòl.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona