Administracions

Aprovat el pressupost a Llagostera per fer un pla de millores esportives

Entre altres actuacions, es canviaran la gespa artificial i l’enllumenat del camp de futbol

També s’obrirà una línia de subvencions per als comerços

El ple de Llagostera va aprovar el pressupost del 2019. Unes xifres que, segons va destacar el regidor d’Hisenda, Ramon Soler, “permeten donar continuïtat un model de desenvolupament del poble que s’ha consolidat des de l’any 2007”. El pressupost propi de la corporació ascendeix a 8.037.210 euros d’ingressos i despeses i el consolidat, que incorpora la residència Josep Baulida, és de 9.302.210 euros. Soler va assenyalar també que el pressupost de l’any vinent “marca la línia a seguir els propers anys en àmbits tan importants com ara l’atenció a les persones i el progrés econòmic i social”.

Puja l’àmbit social

Des de l’equip de govern es destaca l’esforç important que s’ha fet en l’àmbit social per “mantenir i consolidar els programes formatius i les accions socioeconòmiques”, ja que s’han incrementat un 10% respecte de l’any passat. En conjunt, pugen a 1.217.640 euros i suposen el 15% del pressupost total de l’Ajuntament. En l’àmbit esportiu, es canviarà la gespa artificial i es renovarà l’enllumenat del camp municipal de futbol a més de condicionar les zones esportives municipals. El pressupost per a l’any vinent inclou també un pla de millores de les zones esportives municipals.

Com a accions destacables hi ha el foment del comerç i l’emprenedoria. Així, s’implementarà el pla de dinamització comercial, que inclou una línia de subvencions per obrir i modernitzar establiments comercials, per un import de 10.000 euros. En la línia de dinamització turística i comercial, hi ha la senyalització de rutes i espais d’interès turístic. Es preveu redactar el projecte de la passarel·la per unir l’avinguda Canigó amb el centre del poble i renovar l’enllumenat amb la instal·lació de llums LED.

Pel que fa a les inversions, es preveuen actuacions per un import de 757.010 euros, que representen un 9,4% del pressupost. Entre d’altres en aquest apartat, destaquen l’aïllament tèrmic en façanes exteriors de l’escola Lacustària, el reasfaltatge del carrer Maiena i millores al teatre Casino, concretament ignifugar l’estructura de la coberta.

LA XIFRA

9,3
milions d’euros
és el pressupost consolidat, que incorpora la residència Josep Baulida.

LA FRASE

És un pressupost fiable, realista i que respon a les necessitats de la gent de Llagostera
Ramon Soler
regidor hisenda de l’ajuntament de llagostera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia