Administracions

Sant Feliu reposarà els arcs de Bordàs al passeig Rius i Calvet

El govern local preveu recuperar elements suprimits de l’antiga barana integrant-los als parterres de la zona renovada

El govern de Sant Feliu de Guíxols té perfilada la proposta per integrar els arcs de la clàssica barana de mar dissenyada per Joan Bordàs dins del nou tram reurbanitzat del passeig marítim Rius i Calvet. Els elements, situats sobre l’antic muret enderrocat, van ser retirats en la fase inicial de la reforma, i després d’haver estat restaurats, es recuperaran, “centrats més o menys simètricament dins dels nous parterres”, avançava divendres el regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs.

La supressió del tram de la barana de mar, que ressegueix des de mitjans del segle passat tot el passeig marítim, va ser un dels focus de crítiques de l’obra, a més de la tala dels oms –que complicaven l’execució dels treballs i han estat substituïts per tamarius– o els dubtes sobre l’emplaçament de l’escultura La Costa Brava de Joan Rebull, que en els pròxims dies quedarà reubicada a la nova placeta un cop s’hagi enllestit la base de marbre de la nova font desbordant. El govern ha rebut diverses instàncies en els darrers dies en què es demana sobre la reposició dels arcs, i Saballs argumenta que la reforma “vol mantenir els orígens i respectar el patrimoni, però integrats en una nova visió del front marítim”.

Saballs defensa que el nou passeig ha estat ben rebut, un cop finalitzat el gros de l’obra, però encara falten alguns detalls, a més dels arcs, que tenen com a data límit d’execució a mitjans d’abril, just abans de Setmana Santa. A més d’enllestir el racó de l’escultura, tenen previst col·locar un rengle de peces de pedra entre el passeig i la graderia –rugoses, per a seguretat dels invidents– i instal·lar bancs de fusta als murets perimetrals dels parterres, a banda de l’enjardinament definitiu.

LA DATA

15.04.19
A mitjans d’abril
han d’estar enllestits els darrers detalls del nou passeig, entre altres la reposició dels arcs.

Queixa a Endesa pels talls elèctrics

L’alcalde, Carles Motas, ha adreçat aquesta setmana una carta al responsable d’Endesa Distribución Eléctrica arran dels talls de subministrament que s’han produït en les darreres setmanes, a banda d’inclemències meteorològiques o puntes de demanda estivals, els diumenges al migdia. Motas es queixa que alteren la vida de “ciutadans, establiments hotelers i comerços”, en un municipi turístic i amb afectacions en cuines i en el manteniment de la cadena de fred alimentària. L’alcalde reclama inversions i una reunió per parlar dels problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona