Administracions

L’Ajuntament de Sant Feliu fa tancar un club cannàbic

El veí de dalt denuncia que els fums arriben a casa seva i que no tenen llicència

L’entitat, però, es resisteix a plegar

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través d’un decret d’alcaldia signat a finals de febrer, ha ordenat el cessament de l’activitat d’un club de fumadors de cànnabis als baixos de la travessia Barceloneta, 18. Aquesta mesura arriba després de successives queixes del veí de sobre del local, Manel Pons, per les filtracions dels fums dels socis del local, a través de l’escala i altres obertures.

L’activitat es va instal·lar la primavera del 2014, amb règim de comunicació, i Pons, propietari del pis, ja havia vist com li marxaven els llogaters anteriors per les molèsties. I l’estiu passat, després que hi anés a viure amb la seva dona, primer embarassada i posteriorment amb la seva filla acabada de néixer, ha redoblat els esforços per trobar una solució.

Primer, el consistori va concedir un termini per ordenar la regularització de l’activitat i fer obres a l’establiment, però després que l’associació d’autocultiu per al consum controlat de cànnabis María y Juana només adjuntés un projecte d’actuacions, s’ha ordenat el tall dels subministraments d’aigua i electricitat, a més de la restauració del local i el seu tancament al públic.

L’entitat es resisteix

Tècnics de les empreses d’aigua i electricitat han precintat en els darrers dies els comptadors, però Pons assegurava ahir que l’activitat es manté. L’associació va esgrimir, en un recurs, que el tancament del local els impedeix de disposar d’un establiment obert als socis i, per tant, vulnera “l’exercici mateix del dret d’associació”, amb una activitat “sense ànim de lucre” i comunicada.

El consistori, però, va exigir que hi hagués “declaració de responsable d’activitat innòcua”, per l’escapament de fums, i detecta “perills derivats de mancances en matèria de seguretat contra incendis, d’utilització i riscos elèctrics” en el local.

El veí afectat també ha dut el cas al Síndic de Greuges de Catalunya, en espera de resposta. I l’Ajuntament, a principis d’any, ja havia decretat una moratòria d’un any per a l’obertura de clubs cannàbics, en espera d’elaborar un pla especial per ordenar les possibilitats d’exercir l’activitat en tot el terme municipal, sense molèsties i evitant llocs concorreguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona