Administracions

Les havaneres de Calella tenen un impacte de 3 milions d’euros

L’estudi, elaborat per l’àrea de Promoció Econòmica, té en compte les retransmissions i l’assistència

L’impacte econòmic que comporta la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell es quantifica al voltant dels tres milions d’euros, segons dades recollides per l’àrea de Promoció Econòmica i fetes públiques ahir. Aquesta xifra té en compte els minuts televisats a TV3 amb una audiència estimada que arriba al voltant de 300.000 espectadors i la despesa que poden generar les prop de 25.000 persones que de forma anual es traslladen fins al nucli de Calella per gaudir del seu entorn i de l’esdeveniment de cultura popular més genuí de l’estiu a la Costa Brava. La cantada ja s’ha consolidat com l’instant en el qual es dona el tret de sortida de la temporada estiuenca a Catalunya, segons els organitzadors.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Joan Vigas, creu que “aquestes xifres constaten la bona feina realitzada per consolidar aquest esdeveniment, que reporta un elevat retorn al teixit econòmic de Palafrugell, com l’inici oficial del l’estiu”. En aquest sentit, també es considera que l’impacte econòmic per als comerciants i restauradors és molt positiu. Tenint en compte que al nucli de Calella hi ha una trentena d’establiments destinats a la restauració i deu equipaments hotelers, les xifres d’ocupació durant aquell primer cap de setmana del mes de juliol s’enfilen a un tant per cent molt elevat i arriben quasi al complet, perquèhi ha un alt nombre de gent que aprofita per quedar-se a dormir a Calella o al seu entorn. La programació d’aquest esdeveniment provoca que creixi la xifra de negoci dels establiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona