Administracions

Set milions d’inversions en el pressupost de l’Escala

L’estació de tractament d’aigua potable i la nova biblioteca seran dues de les actuacions

El pressupost, d’uns 24,5 milions, s’incrementa un 4,86%

El consistori de l’Escala ha aprovat per a l’any 2020 un pressupost de 24.484.781,46 euros, un import que representa un increment d’un 4,86% en relació amb el del 2019 i que preveu uns set milions d’inversions. Entre les actuacions més importants, hi ha la primera fase de l’estació de tractament d’aigua potable (1,5 milions) i l’inici dels treballs per fer la nova biblioteca, amb l’enderroc de l’edifici de can Masset (800.000 euros). Altres inversions previstes són la urbanització del sector dels Emperadors (2,57 milions), la urbanització del carrer Sàlvia (340.575 euros), l’adequació d’espais públics (180.000), i l’adquisició i rehabilitació d’habitatges per a serveis socials (230.000).

“Estem fent una política de contenció fiscal, tenint molta cura de fer bona gestió del dia a dia, sense renunciar a grans i petites inversions per mantenir aquesta capacitat de generar activitat i exercir de motor econòmic”, diu l’alcalde, Víctor Puga, a l’hora de valorar aquest pressupost. Les previsions són que l’endeutament se situï en un 10% a final d’any (el 2006 era d’un 84,83%).

El pressupost ha tingut els deu vots a favor de la Candidatura de Progrés –liderada per Puga–, l’abstenció dels tres regidors d’ERC i el vot en contra dels dos regidors de Junts i el d’En Comú. Pel que fa a les ordenances fiscals, es congelen la majoria d’impostos.

IBI i escombraries

Tot i això, es preveu un increment mitjà de fins a un 1,5% de l’IBI (l’administració del cadastre assignava un increment del 3% que l’Ajuntament ha mitigat reduint el tipus impositiu). Una novetat és que es preveu la possibilitat d’aplicar un recàrrec de fins al 50% de l’IBI a immobles d’ús residencial que estiguin desocupats de forma permanent.

També es preveu un increment del 7,30% de la taxa d’escombraries, un increment lligat a la nova licitació de la concessió i que ha de suposar renovació de material i millor servei. En aquest cas, els dos regidors de JxCat van votar-hi en contra, mentre que ERC i En Comú es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona