Administracions

Impuls de la Diputació de Girona a les polítiques d’habitatge

El president de l’ens, Miquel Noguer, remarca l’augment pressupostari de les ajudes, que superen el milió d’euros

Les noves subvencions posen més facilitats als ajuntaments per accedir-hi

Unanimitat de tots els partits, equip de govern i oposició, en l’impuls que la Diputació de Girona va donar ahir al foment de les polítiques municipals d’habitatge. L’ens va aprovar ahir en sessió plenària uns canvis en les bases de les subvencions per facilitar-hi l’accés als ajuntaments de la demarcació. El diputat delegat d’Habitatge, Quim Ayats, va assenyalar que amb aquests canvis en les quatre línies de subvenció es fomenta “el parc públic d’habitatge i es mobilitza el buit”. La dotació pressupostària prevista és d’un milió d’euros. “L’objectiu és treballar pels 221 municipis i que el parc públic d’habitatge estigui en les millors condicions possibles”, va remarcar Ayats. La primera línia està destinada als ajuntaments, per “millorar la planificació i execució de la política d’habitatge”, i la segona línia, d’àmbit comarcal, és per “fer extensibles les polítiques socials d’habitatge a tots els municipis”. De la tercera línia destaca l’ampliació de 7.000 a 8.000 euros en les ajudes per a inversions en habitatges en règim de cessió a l’ajuntament. La quarta línia subvenciona amb un màxim de 10.000 euros l’adquisició d’habitatge destinat a polítiques socials.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va recordar que l’habitatge és un exemple que la institució està amatent a les necessitats dels municipis i, en aquest sentit, s’ha augmentat la dotació pressupostària: “Vam començar amb 100.000 euros, però ara ja superen el milió.”

Quant a les subvencions per a les calderes de biomassa, la diputada delegada de Medi Ambient, Anna Barnadas, va dir que ajudaran els ajuntaments que cremin elements de la poda d’arbres de la neteja dels boscos, però no els que comprin la biomassa a l’exterior.

LA FRASE

L’objectiu és treballar pels 221 municipis per augmentar el parc públic d’habitatge
Quim Ayats
DIPUTAT DELEGAT D’HABITATGE

La moció del PSC es retira per pactar-la

El PSC va retirar la moció en què reclamava un pla estratègic de mobilitat elèctrica i la “deixa sobre la taula” perquè la resta de grups hi puguin fer aportacions i pactar un text final, i així es tiri endavant. Així, la diputada de la CUP, Laia Pèlach, va introduir dues mesures: la reducció del nombre de vehicles a la carretera i la fórmula del vehicle compartit. Per la seva banda, la representant d’Independents de la Selva, Gisela Saladich, es va mostrar favorable a poder parlar més a fons per consensuar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona