Administracions

Any de moviments socials, a Olot

La proposta inicial d’ordenances genera una important tempesta política i veïnal

El govern s’arrenglera amb No És un Vial

El nou govern d’Olot (Junts per Catalunya) ha hagut de rectificar les ordenances i rebaixar l’increment previst inicialment per a l’IBI i les deixalles del 14% al 4% amb retallades en diversos àmbits, excepte en educació i serveis socials. La rectificació en si no és la notícia més significativa de l’any, sinó que ho és el seu simbolisme i la tempesta política i en alguns àmbits ciutadans desfermada per aquest tema. Ha estat un capítol en què hi ha hagut la suspensió d’un ple, protestes ciutadanes i una recollida de signatures inclosa. Ha estat també un capítol simbòlic, perquè ha estat la primera pedra de toc de l’àmplia majoria absoluta aconseguida per l’equip liderat per Josep Berga en les últimes eleccions municipals. I és que, en aquest sentit i en l’àmbit polític, els portaveus dels grups de l’oposició –ERC, la CUP i el PSC– han posat l’accent precisament en aquest aspecte, retraient que la voluntat de col·laboració anunciada per l’alcalde en el ple d’investidura havia quedat en paper mullat.

Sempre amb l’Espai Cràter al centre, les crítiques s’han reconduït cap a la nova proposta de pressupost, bàsicament, al risc de crear tensió en la tresoreria, la poca inversió en centres educatius i la confecció amb una participació real de la gent de projectes importants com els pressupostos. Al final el pressupost aprovat ha estat de 37,9 milions, un 7% més que l’actual, amb 4,9 milions d’inversions.

Plataforma

El govern olotí ha entomat millor les reivindicacions de la plataforma No És un Vial, És un Carrer, que reclama la construcció de la variant nord i evitar l’increment de trànsit al vial Sant Jordi i al carrer Portbou des de l’obertura del túnel de Bracons. Tot plegat ha coincidit amb el desè aniversari de la posada en marxa d’aquesta infraestructura que acosta la Garrotxa i Osona i amb el vint-i-cinquè de l’obertura del sistema de túnels del Capsacosta, entre la Garrotxa i el Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona