Administracions

Esponellà tindrà un espai de cotreball en un nou annex de l’ajuntament

És una de les propostes que el consistori presenta en el PUOSC, junt amb una depuradora i els armaris per als cubells de la recollida selectiva

L’espai que havia ocupat el paller de cal Baró –l’antiga casa senyorial que és la seu de l’Ajuntament– es convertirà en una sala de cotreball amb capacitat per a entre 15 i 20 usuaris, segons el projecte que el consistori ha presentat a la Generalitat per ser finançat amb recursos del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El seu cost és d’uns 150.000 euros, de què el PUOSC en podrà aportar com a màxim el 95%. De la resta se n’haurà de fer càrrec l’Ajuntament, tot i que pot recórrer a l’ajuda d’altres administracions.

El futur espai de cotreball ocuparà un edifici de nova planta que aprofitarà part de les parets del paller que queden dempeus, amb una superfície de cap a 100 metres quadrats. “Disposarà de connexió de banda ampla i estarà destinat a professionals que no tinguin local propi, que compartiran alguns serveis”, explica l’alcalde, David Juan.

La depuradora

Una segona petició de finançament és per construir una depuradora al nucli principal del municipi en substitució de l’existent, que ha quedat obsoleta. Es farà al mateix lloc (a tocar del pont, al marge dret del Fluvià) i es calcula que costarà uns 180.000 euros. Les futures instal·lacions les hauria d’haver fet l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a què l’Ajuntament ara reclamarà que, en quedar alliberada d’aquest compromís, es faci càrrec de les depuradores –més senzilles– de Vilert i de Centenys, així com de portar les aigües brutes dels veïnats de Martís cap a la xarxa de sanejament.

LES XIFRES

150.000
euros
és el pressupost de l’espai de cotreball previst per l’Ajuntament.
180.000
euros
costarà la depuradora del nucli d’Esponellà, que es vol finançar amb el PUOSC.

Equipaments per a la recollida selectiva

La tercera inversió que l’Ajuntament d’Esponellà vol que es financiï amb recursos del PUOS és l’adquisició i instal·lació dels armaris on els veïns hauran de deixar, en un futur pròxim, els cubells de la recollida selectiva porta a porta de paper i cartró, envasos i rebuig. Se n’han previst vuit, a les actuals zones de contenidors dels diferents nuclis del municipi.

El pressupost és d’uns 50.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona