Administracions

Pressupost amb un ampli consens del ple, a Vilafant

ERC i Junts donen suport als comptes de l’alcaldessa Consol Cantenys (PSC) i només Cs hi vota en contra

Dels 1,2 milions d’inversions, la part més important serà per a Palol de Sabaldòria

Tot i governar en minoria amb cinc dels tretze regidors del consistori, el govern de Consol Cantenys (PSC) ha aprovat el primer pressupost d’aquest mandat amb un ampli consens, amb onze vots a favor i només dos en contra. ERC i Junts s’hi van adherir considerant que s’hi havien incorporat part de les seves propostes, i només els dos representants de Cs van emetre un vot negatiu, que l’alcaldessa va lamentar recalcant que també s’hi havien incorporat les peticions d’aquest grup. Entre les aportacions d’ERC hi ha un augment de les partides dels pressupostos participatius i subvencions a les entitats, i per part del grup de Junts s’ha incorporat la petició d’anivellar la plaça Major.

El pressupost aprovat és de 5.708.038,24 euros, una xifra que representa un 13,32% més respecte al 2019. Les inversions ascendeixen a 1.206.494,90 euros, entre les quals destaquen obres com la finalització de l’adequació de l’entorn de l’església i el Cau o la vorera del Mas Bonet. Es continua millorant i invertint en la xarxa d’aigua potable i en via pública, asfaltant carrers a la zona de l’Arengada Sud, anivellant la plaça Major i un pla de voreres, arranjant i adequant-les al seu ús per a tothom. També s’adequarà el pas i l’accés de vianants des de la plaça de Lluís Companys i que connecta amb el barri de l’Olivar Gran de Figueres.

Enguany també es redactarà el projecte de rehabilitació del carrer de Santa Llogaia i a les Forques s’arranjarà l’entorn del pavelló Joel González, que amb la finalització de l’espai Àgora es preveu que adquireixi més protagonisme. Prop de la meitat de les inversions aniran per a l’espai arqueològic de Palol de Sabaldòria, on s’incorporen importants subvencions (prop de 600.000 euros) que han de permetre que el conjunt passi a ser operatiu. Altres aspectes previstos en el pressupost són la instal·lació de plaques fotovoltaiques en espais municipals i una millora de la imatge corporativa.

LA FRASE

Hem treballat amb tots els grups i les aportacions han enriquit un pressupost de consens
Consol Cantenys
Alcaldessa de Vilafant


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona