Administracions

La Generalitat qüestiona el camí de ronda i l’alcalde de Palamós el defensa

Un informe del Departament de Territori i Sostenibilitat alerta de la pèrdua de desnivell i no veu bé algunes de les estructures que s’hi volen fer

El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant la secció de Biodiversitat i Medi Natural, qüestiona alguns punts del projecte de remodelació del que és un dels projectes estel·lars del govern, d’ERC: la reforma del camí de ronda. L’ informe alerta de la pèrdua del relleu i del paisatge existents a la zona i no veu clares algunes de les construccions que estan previstes al llarg del traçat.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, replica que el projecte és molt respectuós, que en cap cas hi ha construccions, però que es tindran en compte “totes aquestes recomanacions i estaran incloses en el projecte quan s’executi”. El projecte del nou camí de ronda de Palamós ha de relligar tot el trajecte litoral entre el nucli urbà i la platja de Castell.

Les recomanacions

Aquest informe demana que la instal·lació d’elements artificials de mobiliari com ara cadires, bancs, juntament amb les baranes, els panells informatius o fites haurien de ser mínimes. L’informe exigeix que es “ressalti la naturalitat de l’hàbitat i no tant la creació d’un paisatge urbà”. Una altra de les advertències fa referència a les baranes que es preveuen col·locar. L’informe aconsella buscar “un disseny més coherent amb l’entorn, més orgànic i que segueixi la corba que fa el camí de ronda”. A més no veu clares algunes de les construccions que hi ha previstes al llarg del nou traçat. Lluís Puig treu importància a aquests informes, però diu que “és normal que es facin aquestes peticions mentre s’està estudiant el projecte, però que en tot cas aquestes recomanacions ja estan incloses en un projecte” que, afirma, “és el màxim de curós amb el medi ambient”.

Lluís Puig assegura que l’Ajuntament no ha volgut mai que la reforma del camí de ronda sigui un projecte intervencionista i diu que s’ha plantejat com una actuació respectuosa amb el territori. Puig entén que la Generalitat faci diferents advertiments sobre l’abast de la reforma, però matisa que és del tot normal, però puntualitza que el projecte tindrà en compte “totes les mesures necessàries perquè l’impacte sigui mínim”.

El traçat del camí de ronda de Palamós tindrà 3.400 metres de recorregut, entre les Pites i Castell. D’aquests, més de 400 metres són camins de nova formació i la resta són traçats existents que es refan i es relliguen entre si. L’alcalde explica que el projecte del nou camí de ronda s’ha pensat per relligar tot el trajecte litoral entre el nucli urbà i la platja de Castell i així generar sinergies entre aquests dos punts característics del municipi.

LA XIFRA

3,5
quilòmetres
tindrà el recorregut del camí de ronda que es vol remodelar, entre les Pites i la platja de Castell.

LA FRASE

El projecte de remodelació del camí de ronda és el màxim de curós amb el medi ambient
Lluís Puig
alcalde de palamós

Un segon informe alerta que pot afectar certes aus

La direcció general de Polítiques Ambientals de la Generalitat també va emetre un informe en què avisa de la presència de 79 espècies d’aus a la pineda d’en Gori i 60 a cap Gros que es podrien veure afectades per les obres del camí de ronda, que promou l’Ajuntament de Palamós. Aquest informe s’ha emès arran d’una petició de l’associació Salvem la Pineda d’en Gori, que el va demanar a la Generalitat davant la possible presència d’aus protegides en aquest àmbit d’actuació. Algunes de les espècies són el corb marí aplomallat, que està en perill d’extinció, o una parella de ducs, aquests a cap Gros, entre d’altres. L’alcalde, Lluís Puig, ha dit que es prendran les mesures necessàries per evitar cap perjudici a la fauna del territori, no només a les aus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona