Administracions

Pressió per comprar a la pineda d’en Gori, a Palamós

L’Ajuntament avala que la Generalitat compri la tercera parcel·la edificable i diu que l’operació és inviable per al consistori

SOS Costa Brava ja ha recollit 1.623 signatures per reclamar-ho

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), considera que és molt positiva i una bona idea que la Generalitat adquireixi la parcel·la que queda per edificar a la pineda d’en Gori. Aquesta proposta la va fer la plataforma SOS Costa Brava, que va demanar públicament a l’administració catalana que actués per garantir la protecció d’aquests terrenys, un cop ja s’han edificat dues de les tres parcel·les del projecte urbanístic.

Un opció considerada

Puig ha explicat que la compra de tots els terrenys urbanitzables sempre ha estat sobre la taula per part d’ERC. Amb tot, Puig destaca que era inviable fer-ho per l’elevat cost de l’operació per part de l’Ajuntament, car voltava deu o dotze milions d’euros. “Ens agrada parlar d’uns terrenys de Sant Esteve de la Fosca, per separar-los del que seria estrictament la Pineda, que és arran de mar”, puntualitza l’alcalde, que hi afegeix: “Quan Salvem la Pineda d’en Gori reclamava que aturéssim el projecte nosaltres ja vàrem dir que això només es podia fer per mitjà d’un acord amb els propietaris i això implicava la compra dels terrenys.”

Junts demana acció

Aquesta opció, la de comprar els terrenys, és complexa, però tot i això el portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo, a l’oposició, entén les consideracions de l’alcalde, però demana que “l’àrea d’Urbanisme sigui proactiva i parli amb la Generalitat perquè compri aquests terrenys”.

La parcel·la

La parcel·la té una superfície de 2.650 metres quadrats i s’hi pot construir un edifici de 24 habitatges, en un bloc de planta baixa i tres pisos. Segons l’anunci de la propietat, el preu de la parcel·la és de 4,3 milions d’euros, amb una repercussió de 1.623 euros per metre quadrat. La plataforma SOS Costa Brava, amb un paquet de quasi 1.300 signatures de suport, reclama a la Generalitat que faci efectiu el dret de retracte i compri la parcel·la per aquest mateix preu.

La unitat d’actuació Pineda d’en Gori és el fruit d’un conveni urbanístic que es va aprovar l’any 2008 amb el nou pla d’ordenació urbana municipal de Palamós. Incloïa la preservació i la titularitat pública de la part de la pineda d’en Gori més propera a la costa i el règim d’urbanització de la zona nord de l’àmbit, la part que limita amb el càmping King’s i amb la urbanització de Sant Esteve de la Fosca. En aquest sector es podien fer fins a tres edificis amb 24 apartaments cadascun. Dos, 48 pisos en total, ja estan pràcticament fets, i el tercer pertany a una parcel·la d’un altre propietari, que ara mateix la té a la venda.

LA XIFRA

10
milions d’euros
o fins i tot 12 milions és el que hauria d’haver pagat l’Ajuntament per comprar els terrenys.

LA FRASE

Comprar els terrenys era l’única manera d’evitar la urbanització d’aquest sector
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona