Administracions

Crisi oberta al govern del Pla de l’Estany

JxCat, en contra del nomenament de la nova directora de Benestar Social

El Consell del Pla de l’Estany va aprovar ahir, en un ple extraordinari, el nomenament de Lali Turró com a nova directora tècnica de l’àrea de Benestar Social de l’ens comarcal. Ho va fer, però, sense consens. Hi van votar a favor ERC i Alternativa Municipalista (AM), mentre que JxCat (socis de govern dels republicans) s’hi van mostrar contraris perquè Turró –exregidora d’ERC de Banyoles– té un marcat “perfil polític”.

El president del Consell, Francesc Castañer (ERC), va insistir que el nomenament obeïa a criteris estrictament tècnics (Turró va ser l’única candidata considerada idònia durant el corresponent procés de lliure designació, al qual s’havien presentat cinc candidats més) i hi va afegir que ell seria el primer a destituir-la si veiés que s’aprofitava del càrrec amb finalitats polítiques. També va fer notar que la nova directora estaria a prova durant uns mesos i que hi hauria la possibilitat de retirar-la del càrrec en qualsevol moment.

En nom de JxCat, Xavier Quer va assenyalar que en el pacte de govern s’havia establert que les persones que s’escollissin per a càrrecs com aquest estarien “lliures de lligams polítics”. Per tant –va argumentar–, Turró no compleix el perfil i això impedeix que el seu grup hi confiï.

El conseller d’AM, Non Casadevall, va qualificar de “ridícul” el fet que es valorés la candidata “pel carnet” i va advertir que aquesta actitud suposava una “anomalia democràtica” i creava un precedent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona